Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Spaanse gepensioneerden moeten zelf 10 procent van hun medicijnen gaan betalen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

MADRID – (Remco Stoffer) Niet zolang geleden kondigde de regering Rajoy aan dat ze nog eens een extra 10 miljard euro zouden gaan bezuinigingen bij het onderwijs en de gezondheidszorg. Welnu, de nieuwste maatregelen zijn inmiddels bekend en dit keer zullen ook de gepensioneerden in Spanje de dupe worden.

De Spaanse ouderen dienen vanaf binnenkort zelf 10% van hun medicijnen te gaan betalen, iets wat ongetwijfeld niet goed zal vallen in Spanje. De enige uitzondering hierop zijn de chronische zieken die de medicijnen niet zelf hoeven te betalen.

De andere Spanjaarden die naar de apotheek moeten voor hun medicijnen zullen vanaf binnenkort niet meer 40% maar nu 50% van hun medicijnen zelf gaan betalen. de regering meent dat ze van het totaal van 7 miljard wat zij bij de gezondheidszorg wil gaan bezuinigingen zo’n 3,7 miljard opgehaald kan worden door de eigen bijdrages van de Spanjaarden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)