Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Aardbeving van 3,7 op Richter schaal bij Alhama de Granada ook gevoeld in Málaga en de Axarquia streek

MÁLAGA – Het was weer zover, een nieuwe aardbeving in het zuiden van het land. Nu vinden er dagelijks tientallen aardbevingen plaats in Spanje die meestal niet gevoeld worden maar zo af en toe komt er een voorbij die krachtiger is en dus ook gevoeld wordt. Dat gebeurde ook deze donderdag om 12.07 uur toen een beving met een kracht van 3,7 op de schaal van Richter gemeten werd in de gemeente Alhama de Granada.

De nieuwe aardbeving had een kracht van 3,7 op de Richter schaal maar een intensiteit van III waardoor deze aardbeving gevoeld kon worden op veel plaatsen rondom het epicentrum Alhama de Granada. Zo werd de beving gemerkt in diverse gemeenten in de Axarquia streek, de kustplaatsen Nerja, Vélez Málaga, Motril en Almuñécar maar ook de steden Granada en Málaga.

De beving van donderdagmiddag vond plaats om 12.07 uur op een diepte van 12 kilometer en duurde slechts enkele seconden. Dat was toch tijd genoeg om gevoeld te worden door veel inwoners van de provincies Granada en Málaga waardoor er ook veel telefoontjes binnenkomen bij de 112 alarmlijn. Gelukkig zijn er geen meldingen binnengekomen van schade en/of gewonden en bleef het voor iedereen bij de schrik.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. …Eventjes, héél even, heeft de zumo de naranja in ons glas bewogen op de plaza in Almuñécar, en bekeek iedereen elkaar…

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. Dat zal zeker gebeuren in het geval van schelden, persoonlijke aanvallen en reacties die niets met een bepaald artikel te maken hebben.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!