Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Gemeente El Campello biedt zich aan als alternatief voor de vestiging van een Ikea in Alicante

ALICANTE – Al jaren zijn Ikea en de gemeente Alicante in overleg over de vestiging van een meubelzaak van het Zweedse merk maar om de een of andere bureaucratische manier wil het maar niet lukken. Beide partijen laten af en toe steken vallen waarbij men geen concessies wil doen en vol blijft houden aan wat eenieder wil. Al deze strijd heeft er echter wel voor gezorgd dat uiteindelijk de Ikea in Valencia sneller klaar kon zijn dan de toekomstige winkel in Alicante. Maar de gemeente El Campello heeft de oplossing.

De gemeente El Campello ligt zo’n 15 kilometer ten noorden van de gemeente Alicante en is makkelijk te bereiken vanuit de stad. Dat heeft de burgemeester van deze kustplaats ertoe bewogen om El Campello als alternatief aan te bieden voor de vestiging van een Ikea. Burgemeester Benjamin Soler zegt dat het er op lijkt dat de discussie en onderhandelingen tussen Alicante en Ikea geen einde kennen en om de inwoners toch de mogelijkheid te geven om bij de lokale Ikea te kunnen gaan winkelen, wil El Campello grond beschikbaar stellen voor de bouw van een nieuwe winkel.

Het gaat om een groot perceel gelegen in het industrieterrein El Mesell langs de N-332 weg in het deel wat bekend staat als Amerador. Een van de eisen van Ikea is dat er rondom de eigen winkel meerdere winkels komen om zo het hele winkelgebied aantrekkelijker te maken voor de bezoekers. Daar heeft de burgemeester van El Campello geen problemen mee en Ikea mag met hem rondom de tafel gaan zitten. Officieel is er nog geen contact geweest met Ikea maar de burgervader zal binnenkort Ikea gaan bellen om zijn positie mede te delen en Ikea vertellen dat El Campello een goed alternatief kan zijn. Beter dan bijvoorbeeld Benidorm of Elche, steden die ook wel eens worden genoemd als alternatief.

Een Ikea bij El Campello zal betekenen dat deze winkel zo’n 15 kilometer van Alicante verwijdert is maar het perceel in El Mesell wat ter beschikking staat ligt langs de N-332 en vlakbij de AP-7 en A-70 snelwegen waardoor inwoners van Alicante makkelijk naar de winkel kunnen komen. Volgens de burgemeester van El Campello zou het zelfs mogelijk zijn om de tram tot aan de deur van de Ikea te laten rijden, indien gewenst.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. heel goed van die gemeente. Dat domme beleid van de gemeente Alicante. Ik had als ik baas was van Ikea al lang de pijp aan Maarten gegeven.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. Dat zal zeker gebeuren in het geval van schelden, persoonlijke aanvallen en reacties die niets met een bepaald artikel te maken hebben.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!