Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Woon je in Spanje en zoek je voor de zomer een bijbaan? De supermarkten hebben personeel nodig!

MADRID – De zomer komt eraan en dat houdt in dat ook de supermarkten in Spanje het veel drukker gaan krijgen en dat men extra mankracht nodig heeft omdat het personeel wat het hele jaar werkt vakantie zal hebben. Daarom zoeken de grote supermarktketens zoals Mercadona, Carrefour en Alcampo extra personeel waarbij het in heel Spanje om duizenden mensen gaat.

Carrefour

Carrefour heeft deze woensdag aangegeven dat ze voor de komende zomer, tussen juni en september, zeker 6.700 extra personeelsleden nodig gaat hebben in heel Spanje. Het merendeel van deze extra mankracht is nodig voor de hipermercados, de extra grote supermarkten, terwijl slechts 10% van het nieuwe personeel bestemd is voor de kleinere supermarkten, benzinestations, reisbureaus en diversen. Er wordt gezocht naar personeel achter de kassa’s, servicepunten, rekkenvullers en mensen voor speciale verkooppunten zoals vers vlees, vis, groente en brood binnen de hypermarkten. Geïnteresseerden kunnen een CV sturen naar deze website.

Mercadona

Net zoals elk jaar zal ook Spanje’s grootste supermarktketen Mercadona weer extra personeel nodig hebben waarbij dat aantal in 2016 op 5.000 personeelsleden stond. Voor dit jaar is het cijfer nog niet bekend gemaakt maar dat kan iets hoger zijn omdat er inmiddels weer meer supermarkten bij zijn gekomen. Ook bij de Mercadona gaat het om banen tussen juni en september waarbij al het nieuwe personeel eerst een spoedcursus zal krijgen. Bij de Mercadona is bekend dat het zomerpersoneel een netto salaris zal ontvangen van 1.109 euro per maand, dat is het minimumsalaris wat men bij Mercadona ontvangt. Ook bij de Mercadona kunnen geïnteresseerden zich melden bij deze website en daar de gegevens invullen.

Alcampo en Simply

Een andere grote hypermarkt in Spanje is Alcampo en ook deze keten heeft extra personeel nodig deze zomer. Dit jaar is dat aantal komen te staan op 2.210 personeelsleden die tussen juni en september werk kunnen vinden bij een van de grote Alcampo hypermarkten. Van dit aantal zullen 1.8010 mensen gaan werken in de Alcampo hypermarkten en de overige 400 in de kleinere buurtsupers Simply, eigendom van Alcampo. Solliciteren bij deze ketens kan voor de Alcampo via deze website en voor Simply via deze website.

Andere ketens

Hierboven staan de grootste ketens in Spanje maar ook andere supermarkten zoals Lidl, Aldi, Spar en Día hebben extra personeel nodig deze zomer waarbij men bij de Lidl en Aldi vaak de voorkeur heeft dat men meerdere talen spreekt waarbij ook vaak het Duits gewaardeerd wordt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Ja Gerrit in België idem. Studenten gaan massaal aan de slag tijdens de zomervakantie om een centje bij te verdienen. Goede leerschool ( werken en met geld omgaan ).
  Zie ook geen studenten werken in Spanje en vind het heel raar, vooral bij ouders met jongeren die het al moeilijk hebben de eindjes aan elkaar te knopen.
  Denk hier 18 jaar om als Jobstudent een baantje te krijgen. Misschien ook vanaf 16 in bepaalde sectoren zoals helpen bij strandcabines en strandzetels aan de kust.

 2. heb interesse in deze job zou graag willen werken onmiddelijk beschikbaar.vroege of late uren is geen probleem.hopelijk tot later. grtjes

 3. Bijna alles gaat hier via een ‘kruiwagen’, dat is onze ervaring tenminste. Een CV inleveren heeft heel weinig nut. Je moet veel talen spreken, dan kom je snel aan de bak.

 4. Ik heb, met permissie, het hele systeem van ‘personeel gezocht’ in Spanje nooit echt goed begrepen. Werklozen kunnen zich aanmelden voor financiële steun en dan wordt er gekeken of je het wel krijgt of niet. Werkzoekenden moeten meestal op eigen initiatief gaan zoeken. De uitkeringsinstantie doet dat niet. Je kunt daar je cv achterlaten maar dat is veelal zonder resultaat. De koppeling tussen uitkering en werk zoeken kent men niet. Dat lijkt mij ook de hoofdreden dat de werkloosheid hier zo groot is. Dat ‘Spanje Vandaag’ verwijst naar een site is zeer loofwaardig maar tegelijkertijd eigenlijk zeer triest.

 5. Anders als in Nederland zie ik haast geen jongeren/studenten in de supermarkten werken.
  Wat is de minimum leeftijd voor werken voor Spaanse scholieren?

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. Dat zal zeker gebeuren in het geval van schelden, persoonlijke aanvallen en reacties die niets met een bepaald artikel te maken hebben.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!