Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

De Spaanse vakantiebeurs FITUR in Madrid weer van start

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

MADRID – Madrid is weer in de ban van de vakantiebeurs voor de toeristische sector FITUR, een van de grotere vakbeurzen van Europa. De alweer 37e editie van de beurs zal dit jaar waarschijnlijk door een recordaantal bezoekers bezocht gaan worden en er zijn ook meer stands van deelnemers te vinden dan andere jaren. Traditiegetrouw werd de FITUR deze woensdag geopend door de Koning van Spanje en was er tijd om onder andere het gastland Argentinië te bezoeken.

De FITUR (Feria Internacional del Turismo) Madrid vindt plaats van 18 tot en met 22 januari in de Ifema in Madrid. Dit jaar vindt alweer de 37e editie plaats van de vakbeurs voor bedrijven en medewerkers in de toeristische sector. Zoals inmiddels wel bekend is Spanje een van de populairste vakantielanden van Europa en ter wereld en krijgt men op jaarbasis meer dan 75 miljoen buitenlanders op bezoek (een nieuw record). Tijdens de FITUR in 2016 kwaken er 231.872 bezoekers naar de vakantiebeurs, een 2% meer dan het jaar daarvoor. Dit jaar hoopt men dit aantal weer te overschrijden.

Tijdens de 37e editie van de FITUR wordt er weer speciale aandacht besteed aan de Fitur Gay met reizen voor Gays, Fitur Salud met gezondheidsreizen, Fitur Green met reizen naar de natuur en Fitur Shopping uiteraard gericht op het winkelen in Spanje. Fitur Gay is bijvoorbeeld de laatste jaren met 300% gestegen in aantal deelnemende stands en ook het Gay toerisme in Spanje en over de hele wereld is flink toegenomen. In Spanje alleen al komen jaarlijks iets meer dan 6 miljoen “gay” toeristen naar het land die samen goed zijn voor 6,1 miljard euro aan bestedingen. Ook de speciale afdelingen van de beurs voor de gezondheid, natuur en shopping zullen meer deelnemende bedrijven hebben dan andere jaren toen er geen speciale afdelingen waren.

Er zijn 9.500 deelnemende bedrijven en organisaties die een stand hebben tijdens de beurs die samen 165 landen vertegenwoordigen. Het zijn dus niet alleen maar bedrijven die met het toerisme in Spanje te maken hebben maar ook internationale bedrijven om meer Spanjaarden naar het buitenland te krijgen.

Zoals altijd zijn de eerste dagen alleen voor de professionele sector en mag het gewone publiek niet naar binnen maar de twee laatste dagen mag dat wel en kunnen geïnteresseerden tussen 10 en 20 uur op zaterdag 21 januari en tussen 10 en 18 uur op zondag 22 januari genieten van al het moois. Een entreekaartje kost 9 euro waarna men in de hallen een wereldreis kunt maken van elke regio in Spanje tot aan China of naar Rusland en weer terug naar het gastland Argentinië – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!