Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Sneeuw, hagel, regen en wind op de Canarische Eilanden (foto’s)

GRAN CANARIA – Terwijl deze maandag officieel de lente zal beginnen was het dit weekend op de Canarische Eilanden wat het weer betreft bar en boos. Niet alleen had men te maken met een hevige wind maar ook regende het een tijdlang erg veel waardoor tevens de temperaturen daalden. Vanwege het koudere weer veranderde de regen op sommige plaatsen in hagel en sneeuw waardoor het meer een wintersplaatje lijkt dan een lenteplaatje op de Canarische Eilanden.

Men verwachtte dat het slechte weer op de normaal gesproken bijna tropische Canarische Eilanden zaterdagmiddag zou aankomen maar de natuur had andere plannen en liet de storm al in de nacht van vrijdag op zaterdag over de eilanden trekken. Hierbij hadden praktisch alle eilanden te maken met slecht, regenachtig weer waarbij ook de wind voor problemen zorgde. Daar waar veel delen op de eilanden Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura te maken hadden met een hagelstorm waardoor de hoger gelegen delen van Gran Canaria bedekt waren met een laag witte hagel, had het eiland tenerife weer te maken met sneeuw.

Gran Canaria

Op Gran Canaria wordt gesproken van een “tromba de agua” ofwel een waterhoos waarbij in de gemeente San Bartolomé de Tirajana tussen de 50 en 55 liter regen per vierkante meter naar beneden kwam zetten waardoor straten volliepen en bijvoorbeeld de plaatselijke markthal overstroomde in Maspalomas. Ook in de gemeente Agüimes had men te maken met de waterhoos en verder naar het midden van het eiland richting de gemeente Telde veranderde de regen in hagel waardoor alles er wit gekleurd uitzag. Hier moesten ook de wegen naar het hoogste punt voor al het verkeer worden gesloten omdat het lastig rijden was en er slipgevaar was.

Lanzarote en Fuerteventura

Ook op het eiland Lanzarote had men te maken met de hagelstorm en plots lagere temperaturen tijdens deze “tromba de agua” of waterhoos. Dat gebeurde onder andere in het gebied wat bekend staat als Jable de Teguise wat tevens wit gekleurd was gedurende iets minder dan een uur. Op het buureiland Fuerteventura is geen hagel gevallen maar had men wel te maken met veel regen die verder geen problemen heeft veroorzaakt.

Tenerife

Op het eiland Tenerife heeft men naast regen en hagel ook te maken gehad met sneeuw rondom de hoogste berg van Spanje, de Teide. Op vrijdag vielen daar al de eerste sneeuwvlokjes in de vorm van water sneeuw maar gedurende de nacht van vrijdag op zaterdag werd het hoogste gebied van Spanje weer even winterwonderland. De temperaturen daalden daarnaast behoorlijk in dit deel van het eiland terwijl op andere delen langs de kust men vrolijk op het strand lag. Diverse wegen moesten worden afgesloten voor het verkeer op zaterdag maar in de loop van de dag gingen deze weer open.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!