Nieuwe ontwikkelingen rondom het Corvera vliegveld van Murcia

MURCIA – Er zit weer beweging in de onderhandelingen over de opening en ingebruikname van het nieuwe vliegveld in Corvera, in Murcia. Ondanks het feit dat er nog steeds een onenigheid is tussen de regionale overheid van Murcia en het bedrijf Aeromur welke het contract voor het vliegveld had ontvangen, wil Murcia toch weer op zoek gaan naar een andere beheerder om te kijken of het vliegveld alsnog, na een vertraging van meer dan vijf jaar, eindelijk eens geopend kan worden.

Het nieuwe hoofdstuk in het verhaal van het zeer dure regionale vliegveld van Murcia is op 25 maart van dit jaar begonnen door het begin van de zoektocht naar een geschikte beheerder. Kandidaten kunnen zich tot 2 mei inschrijven waarna ze hun gegevens en financiële stabiliteit moeten laten zien. Pas maanden daarna kan de regionale overheid van Murcia beslissen wie eventueel de nieuwe beheerder zal worden van het vliegveld welke de plaats van het San Javier vliegveld moet gaan innemen. Murcia hoopt dat het vliegveld dan alsnog voor het einde van dit jaar haar deuren kan openen voor het publiek, al is dat wellicht een iets te optimistische gedachte.

Problemen

Het Covera vliegveld of “Aeropuerto Internacional de la Región de Murcia” is een private vliegveld welke niet bij het netwerk van Aena vliegvelden hoort. Het huidige vliegveld San Javier wordt wel door Aena beheerd en werd recent nog gemoderniseerd. De bedoeling was dat het nieuwe vliegveld in Corvera de taken van het verouderde vliegveld San Javier zou gaan overnemen maar sinds dat de bouw in 2012 afgerond werd, is dat nog steeds niet gebeurd. Dat jaar waren er nog zo’n 2 miljoen passagiers die gebruik maakten van het San Javier vliegveld en was er vraag voor een beter en moderner vliegveld maar het aantal passagiers is inmiddels flink afgenomen naar 1.096.980 passagiers in 2016 wat tevens een van de redenen is dat het Corvera vliegveld nog steeds niet is geopend.

De bouw

De bouw van het nieuwe “Aeropuerto Internacional de la Región de Murcia” (gemakshalve Aeropuerto Corvera genoemd) heeft toendertijd 182 miljoen euro gekost en kost dagelijks minstens 22.000 euro om het te onderhouden. De aankomst- en vertrek terminal is in totaal 28.500 vierkante meter groot en er zijn 9 gates, 25 incheckbalies, 4 kofferbanden en het is zo gebouwd dat het jaarlijks een capaciteit van 3 miljoen passagiers en 23.000 vliegbewegingen aankan. Het vliegveld is gelegen tussen de gemeenten Corvera, Los Martínez del Puerto en Valladolises en ligt direct aan de A-30 snelweg en op slechts 35 kilometer van het Aeropuerto San Javier. Het vliegveld werd gebouwd met geld van de Autonome deelstaat Murcia en kan gezien worden als een private vliegveld wat dus (nog) niet bij de Aena groep van vliegvelden hoort.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 14 reacties
 1. Meneer De Groote ,is het niet een beetje kinderachtig om leerkracht te willen spelen .
  Ik lees iedere dag Spanje Vandaag ,chapeau voor de redactie ,het zijn werkelijke goeie informaties .Komt er dan een spelfout ,dat stoort me niet .

 2. Ik apprecieer ten zeerste de inhoud van de artikels van Remco Stoffer (die ook heel uiteenlopend van aard zijn) maar telkens weer doet het toch pijn om die taalfouten te lezen. Daarom begrip voor de reactie van mijnheer De Groote : als een mooi schilderij scheef hangt dan mag dan toch gezegd worden, niet ??

 3. Ik apprecieer ten zeerste de inhoud van de artikels van Remco Stoffer (die ook heel uiteenlopend van aard zijn) maar telkens weer doet het toch pijn om die taalfouten te lezen. Daarom begrip voor de reactie van mijnheer De Groote : als een mooi schilderij scheef hangt dan mag dan toch gezegd worden, niet ??

 4. Spanje heeft 48 vliegvelden veelal gebouwd met Europees geld waar de helft nog niet van gebruikt wordt.Vliegveld ik meende JAEN is onlangs verkocht aan een Chinees die er 10.000 euro voor betaalde. Het vliegveld Badajoz had een aantal jaren geleden 1 commerciële vlucht. Sommige vliegvelden liggen nog geen 100 km uit elkaar

 5. Geen reactie op het artikel, wel op de auteur.
  Erg storend zijn de dagelijkse (!) dt-fouten in de verschillende artikels.
  is het niet mogelijk eens een uurtje een herhalingsles te geven aan die brave mens zodat dit opgelost geraakt? Zo moeilijk zijn de spellingsregels nu ook weer niet.
  Met vriendelijke groeten
  FDG

  ‘ het huidige vliegveld … wordt beheert … ‘. Beheerd is hier een voltooid deelwoord, de eindletter kan je weten door te luisteren naar de verleden tijd: “beheerde” en niet ‘beheerte’ ….

  1. Moet jij zeggen meneer de Groote ja zelfs jou naam is verkeert gespeld, hihi je maakt jezelf belachelijk. Waar ik mij zo aan erger, is het eindeloze commentaar over de spelling. Meneer de Groote ga eerst commentaar geven over jou naam. Sorry dat ik mij boos heb gemaakt, ik ben ook een mens en het werd mij teveel.

   1. Namen kan je niet verkeerd spellen want die zijn indertijd door de burgerlijke stand geregistreerd en kunnen enkel met veel rompslomp en met een grondige reden worden gewijzigd. Misschien wist u niet dat in de tijd dat men moest namen kiezen (eind 18e eeuw) de spelling niet dezelfde was als nu. Trouwens oorspronkelijk was het een adjectief en geen substantief. Ook is mijn naam De Groote en niet de Groote, ik ben niet van de adel.
    Ik veronderstel dan ook dat u gewoon om uzelf belachelijk te maken met opzet de ‘w’ vergeet aan jou(w), en ‘verkeert’ verkeerd schrijft. Ik heb uw reactie dan ook met veel genoegen gelezen.
    Met vriendelijke groeten.
    FDG

  2. Als je de taalfouten zo storend vind de Groote, niemand verplicht je om het te lezen.
   Wees blij dat er iemand de tijd en moeite neem om ons iets te schrijven.
   Waarom schrijf je zelf niet elke dag een stukje. Ik heb er geen tijd en zin in en daarom klaag ik nooit over de auteur.

    1. Ik kan me voor het grootste deel wel vinden in de stelling van de heer De Groote.
     Ikzelf ervaar de wat grovere spellingsfouten ook als tamelijk storend, maar zal er aan moeten wennen. Overigens heeft niet iedereen het geluk gehad van een goede middelbareschool-opleiding.

     1. ppff wie zegt dat de redactie niet naar de middelbare school is geweest, niet zo’n nette reactie en een vreemde veronderstelling. Als die taalfouten zo storend zijn dan kun je altijd nog de Telegraaf lezen of wellicht zelf het Spaans nieuws vertalen 😉 Niemand verplicht je de “hel van het lezen” van uit het Spaans vertaald nieuws te lezen 🙂

   1. beste redactie,

    Een ietwat verlaat vanwege afwezigheid, maar gezien het bovenstaand toch even een reactie, of is het :reaktie, of toch :rejaktie……….
    Ik, en met mij vele anderen, lees met genoegen jullie dagelijkse geschriften.
    Ik hoop dat het gezeur van de groote , of is het de Groote, of toch DE GROOTE ……(*vul maar in) en eventuele andere , kleinzielige kompanen U er niet van weerhoudt om gewoon door te gaan.
    KUDOS!!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!