Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Vanaf maart 2018 zijn er geen geografische restricties meer op internet services zoals Netflix en Spotify

MADRID – Het Europese Parlament heeft de nieuwe norm aangenomen dat er vanaf maart 2018 geen geografische restricties meer zullen bestaan op internet diensten zoals de populaire services van Netflix en Spotify. Europeanen zijn vanaf dat moment vrij om in andere EU lidstaten naar hun favoriete series en films, sportwedstrijden te kijken en boeken in eigen taal te downloaden en muziek te beluisteren via streaming. Dit houdt in dat de bestaande internet grenzen of geografische belemmeringen komen te vervallen.

Dankzij deze nieuwe Europese norm is het dus mogelijk geworden om precies dezelfde Netflix programma’s zoals in Nederland en België ook in Spanje te kunnen bekijken, inclusief Nederlandse ondertiteling, iets wat nu niet op de normale manier mogelijk is. Het gaat in dit geval dan om betaalde diensten waar leden een abonnement op hebben. De gratis leveranciers kunnen ervoor kiezen om hun materiaal niet Europees vrij te maken.

Na het afschaffen van de roamingkosten in de mobiele telefonie in juni van dit jaar en het vrij handelen en vervoeren van producten, financiën en het zonder beperkingen reizen van inwoners van de EU lidstaten binnen de EU landen, heeft Brussel zich nu gericht op de technologie en het internet. Ook hier wilde men een vrij verkeer hebben, maar dan wel, net zoals bij de roaming, met beperkingen om misbruik en fraude te voorkomen.

De nieuwe regels gelden dus voor Nederlanders en Belgen die naar Spanje komen en dan gewoon hun favoriete programma’s op Netflix kunnen blijven bekijken maar ook voor Spanjaarden die in hun eigen taal in de toekomst de nagesychroniseerde versies op diensten als Netflix, Amazon Prime of HBO kunnen bekijken als ze naar een ander EU land reizen.

Volgens de Europese Commissie bekijkt 64% van alle EU inwoners wel eens of vaak video’s online of speelt men spelletjes online etc. Dat percentage is elk jaar hoger aan het worden en dus was het tijd voor de EU om iets aan de bestaande regels te veranderen. Het is nog niet bekend hoe de leveranciers van materiaal zoals Netflix etc. dit gaan aanpakken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Als je een tablet hebt download de app ” snapvp ” log in met een nl id en je kunt alle nl tv kijken inclusief programma gemist, stuur nog een koppeling,

   Succes

  1. Voor Ziggo heb je een abonnement nodig. Via onze familie in nl kunnen we met de gebruikersnaam en password inloggen in Ziggo. Je moet wel een Nederlandse ip aannemen. Dit kun je doen door op je tablet of smartphone de app ” snapvp vpn ” te downloaden (gratis), blauw logo met een gouden sleutel, eerst inloggen bij snapvp met het nl vlaggetje en daarna inloggen bij ziggo. Wij kijken bv de F1 in spanje gewoon bij Ziggo-sport.
   Weliswaar alles alleen op tablet, zowel Android en Apple, en niet te streamen naar smart tv.
   Succes en veel (gratis) kijkgenot .
   Succes
   paulsunnyhill@gmail.com

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. Dat zal zeker gebeuren in het geval van schelden, persoonlijke aanvallen en reacties die niets met een bepaald artikel te maken hebben.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!