Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Hittegolf Spanje verdwijnt deze week maar het is nog steeds te warm voor de tijd van het jaar

MADRID – Goed en slecht nieuws voor de inwoners en bezoekers van Spanje. Voor velen is het goede nieuws dat de hittegolf voorbij zal zijn deze maandag maar het slechte nieuws is dat het nog steeds veel te warm zal zijn voor de tijd van het jaar. Deze week begint officieel de zomer op 21 juni maar men verwacht dat de temperaturen de komende dagen wel iets zullen gaan dalen maar nog steeds veel te hoog zijn en dus is de zomer eigenlijk al begonnen voor velen in Spanje.

Volgens de Spaanse weerdienst Aemet gaat er een einde komen aan de hittegolf die grote delen van het land in bedwang heeft gehouden. Het kwik steeg tot boven de 40 graden in het zuiden van Spanje en op diverse andere plaatsen en ook in het midden van Spanje kwamen de temperaturen dicht in de buurt van de 40 graden. Gelukkig zal daar nu een verandering in gaan komen met iets lagere temperaturen.

Weliswaar gaat het iets minder warm worden, toch zijn de temperaturen nog aan de hoge kant. Op de meeste plaatsen langs de Middellandse Zee en op de Balearen zal het kwik rond de 30 graden (erop of eronder) liggen de komende dagen waarbij er geen buien worden verwacht. Op woensdag, de dag dat de zomer officieel zal beginnen, verwacht de Spaanse weerdienst dat de temperaturen weer wat omhoog gaan en ook de dagen daarna blijft het te warm voor de tijd van het jaar. Eigenlijk ziet de week er dus een beetje hetzelfde uit als de afgelopen week maar is er officieel geen sprake meer van een hittegolf.

Zomer

Officieel zal de zomer in de nacht van 20 op 21 juni beginnen, dit jaar om 6:24 uur woensdagochtend. De zomer zal 93 dagen en 15 uur later eindigen op 22 september wanneer officieel de herfst zal beginnen. Men verwacht dat het een warme en droge zomer gaat worden dit jaar waarbij de temperaturen tussen de 1 en 2 graden hoger zullen liggen dan in de zomer van 2016. Ook wordt er minder regen verwacht in praktisch heel Spanje en dat is slecht nieuws voor de landbouw, de stuwmeren en voor de bossen en natuur die daardoor extra gevoelig zijn voor bosbranden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Hoi ,, nou ik hoop inderdaad dat het iets minder warm wordt , warm mag , maar wij gaan aanstaande vrijdag voor het eerst op vakanite naar spanje , (Andalusie) en willen daar ook graag met de huuratuo rond rijden , dus dan is het wel fijn dat het wat minder warm word t, maar desondanks gaan we genieten das 1 ding wat zeker is.

 2. Was vandaag in Badajoz met 41 gr. Dat is echt niet leuk meer.
  Maar verder zou ik de Spaanse warmte niet willen missen. Heerlijk land.

  1. 41 graden is zeker niet leuk maar de Spaanse hitte is verder zeker heerlijk en het regent er nooit ook dat is enkel positief te noemen.

   1. Goh Theo vraag ik me af waarom ik onder de paraplu ga lopen als ik wat op mijn kop voel vallen. Zou dat dan vogelpoep geweest zijn?

    1. Het moet wel vogelpoep zijn Moreno want de laatste regen die ik herinner is reeds van januari geleden, en gelukkig maar of we krijgen weer eens overstromingen in Spanje.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. Dat zal zeker gebeuren in het geval van schelden, persoonlijke aanvallen en reacties die niets met een bepaald artikel te maken hebben.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!