Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Slechte weer houdt nog wel even aan op veel plaatsen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

MADRID – Volgens de Spaanse weerdienst AEMET zal het de komende dagen nog wel even slecht weer blijven op veel plaatsen in Spanje. Vooral provincies zoals Huesca, León, Girona, Lleida, Albacete, Teruel, Castellón, Alicante, Valencia, Murcia, Almería en de Balearen eilanden. Op veel plaatsen langs de Middellandse Zee zullen wolkbreuken voor verdere problemen gaan zorgen nadat het de afgelopen dagen al flink tekeer ging in het zuiden van het land.

Niet alleen voorspelt de AEMET dat het flink kan gaan regenen langs de Middellandse Zeekust, in de hoger gelegen delen van de eerder genoemde regio’s kan het ook gaan sneeuwen omdat de temperaturen tevens zullen gaan dalen. Op de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera zal het de komende dagen ook flink gaan regenen en zal de wind voor een ruwe zee zorgen met hoge golven.

Regen en sneeuw

De regen zal acte de presence geven in Girona, Alicante, Valencia, Castellón, Murcia en Almería terwijl de hoger gelegen delen in Huesca, Girona, Castellón, Teruel en Albacete vanaf 900 tot 1.200 meter te maken krijgen met sneeuw. Dit gaat gepaard met temperatuurdalingen. De sneeuwgrens in de Spaanse Pyreneeën zal tussen de 1.000 en 1.500 liggen terwijl dat 1.500 en daarboven is in de Picos de Europa.

Bewolkt en wind

Het zal daarnaast in praktisch heel Spanje bewolkt zijn met regenachtig weer. Langs de Atlantische Oceaan hebben de kustplaatsen te maken met harde windstoten en hoge golven en een ruwe zee, iets wat ook kan voorkomen in de straat van Gibraltar tussen Andalusië en Afrika. Daarnaast zal de wind te merken zijn in veel delen van Andalusië, Murcia, Balearen eilanden, Comunidad Valenciana en Catalonië. Ook op de Canarische Eilanden zal het meer gaan waaien dan normaal.

Alicante

In de provincie Alicante verwacht men deze maandag en wellicht ook dinsdag op sommige plaatsen meer dan 140 liter regenwater per vierkante meter terwijl dat 100 liter regenwater per vierkante meter zal zijn in de provincies Valencia en Castellón. Het zal daarnaast flink gaan waaien met windsnelheden tot wel 100 kilometer per uur in alledrie de provincies in de Comunidad Valenciana waardoor ook de zee erg ruw kan zijn met hoge golven. De sneeuwgrens zal in deze regio’s stijgen naar 1.200 meter hoogte.

Murcia

In de deelstaat Murcia zijn deze maandag de scholen in 28 gemeenten gesloten omdat er gevaar is voor overstromingen, aardverschuivingen en zijn scholen soms moeilijk te bereiken vanwege de blank staande straten. Meer dan 30 wegen zijn nog steeds voor het verkeer gesloten vanwege het feit dat deze blank staan of dat er aardverschuivingen hebben plaatsgevonden en er niet gereden kan worden.

Almería

Ook in de provincie Almería zal het slechte weer nog even doorgaan maar wel minder heftig dan de afgelopen dagen. In de hoger gelegen delen van de provincie wordt sneeuw verwacht vanaf 1.200 meter hoogte terwijl de regen voor problemen kan zorgen langs de kust en in de binnenlanden van Almería – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Ik weet niet wat AEMET bedoelt met zwaar weer in de provincie Alicante, hier in Santa Pola is het nu 13.00 uur en vanaf zonsopgang stralende zon! 20-12-2016

 2. Ik heb een huis in spanje en woon daar 6 maanden per jaar met heel veel plezier.
  Lees elke dag spanje vandaag. Vooral als ik in nederland ben. Krijg dan heimwee naar spanje.

 3. we zijn heel blij met “Spanje vandaag” !
  Wetenswaardigheden, zoals vanmorgen alle kathedralen, maar ook het weer en andere nieuwtjes.
  We wonen nu 3 1/2 jaar in Spanje en 1 ding is zeker: NOOIT meer weg!

  Fijne feestdagen toegewenst aan de redactie en alle lezers

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. Dat zal zeker gebeuren in het geval van schelden, persoonlijke aanvallen en reacties die niets met een bepaald artikel te maken hebben.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!