Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Ikea wil ondanks de bureaucratische en politieke problemen nog steeds een winkel openen in Alicante

ALICANTE – Sinds 2002 is Ikea al bezig met de plannen om een winkel te openen in de de Stad Alicante maar vanwege bureaucratische en politieke problemen is dat tot op de dag van vandaag nog steeds niet gebeurd. Het lijkt er ook niet op dat deze problemen rondom een vestiging in Alicante snel zullen verdwijnen en deze week nog werd door Ikea een vergadering met vertegenwoordigers van de gemeente Alicante afgelast vanwege het feit dat de burgemeester het niet belangrijk genoeg vond.

Na deze zoveelste mislukte poging om rondom de tafel te gaan zitten en een oplossing te zoeken heeft Ikea nogmaals aangegeven dat ze nog steeds de wens hebben om een winkel te openen in de provincie, hetzij in of rond de stad Alicante en als dat niet mogelijk blijkt te zijn op een andere locatie binnen de provincie. Voor Ikea zou het een tweede winkel zijn in de deelstaat Valencia aangezien ze in 2014 reeds de eerste winkel in Valencia Alfafar openden.

Het lijkt erop dat de politici, ondanks het feit dat ze publiekelijk zeggen van wel, geen trek hebben in een Ikea in Alicante want de plannen worden elke keer tegengewerkt. Ook ikea is niet de meest flexibele in dit geval en heeft ook zo haar eisen wat betreft de lokatie. De gemeente Alicante zegt een Ikea belangrijk te vinden maar mocht de winkel er niet komen dan draait de wereld gewoon door. Ikea wil graag in Alicante bouwen maar als dat niet mogelijk blijkt te zijn dan sluiten ze niet uit ergens anders naartoe te gaan.

De inwoners van de provincie Alicante die nu graag naar een Ikea willen gaan moeten dat dus doen in de winkel in Valencia Alfafar binnen de grenzen van de eigen deelstaat of verder naar het zuiden in de stad Murcia waar al jaren een Ikea te vinden is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Hoe is het mogelijk dat één Burgemeester het brood van vele stadsonderdanen het brood uit de monden kan weghouden? Het heeft te maken met opvoeding en opleiding, maar ik begrijp niet dat zo een onderontwikkelde mens de leiding mag geven aan een gemeente. Ik denk dat IKEA geen steekpenningen wil betalen (en terecht).

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!