Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Vier bosbranden op het eiland Mallorca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

MALLORCA – (Remco Stoffer) Niet alleen de Canarische Eilanden Tenerife, La Palma en La Gomera hebben met bosbranden te maken maar ook het eiland Mallorca. Hier woedden de afgelopen dagen al twee bosbranden maar daar is nu een derde bijgekomen. De nieuwste bosbrand is uitgebroken in de zone Son Verí Nou in de gemeente Llucmajor.

De andere bosbranden waren al enkele dagen actief in Son Caliu in de gemeente Calvía waar inmiddels al meer dan 65 hectare bos in de rook is opgegaan. Terwijl deze brand op maandag was uitgebroken werd er op dinsdag melding gedaan van een bosbrand in de zone Costes den Xorrigo in de gemeente Palma de Mallorca.

De brandweer is druk bezig met tientallen mankrachten en diverse blusvliegtuigen en helikopters om de vlammenzeeën te lijf te gaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)