Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Wat wordt het weer in Spanje deze kerstdagen?

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

MADRID – De laatste weken is het bar en boos wat het weer betreft op veel plaatsen in Spanje. Denk aan de recente overstromingen na de hevige regenval en storm in de provincie Málaga, Huelva en Cádiz enkele weken geleden en meer recent de problemen vanwege het extreme weer in de provincies Alicante, Valencia, Castellón, Murcia en Almería. Nu veel Nederlanders en Belgen de komende kerstdagen naar Spanje komen in de hoop op mooi weer kijken we even vooruit wat betreft de weersvoorspellingen.

De laatste twee weken is het bar en boos wat betreft het weer in Spanje en zeker in de regio’s langs de bij de buitenlanders populaire Middellandse Zeekust en Balearen eilanden heeft het heftige weer voor veel problemen, schade, overstromingen en zelfs doden gezorgd. Voor de Spanjaarden begint de kerst eigenlijk al deze donderdag 22 december met de trekking van de “El Gordo” kerstloterij waarna “Nochebuena” volgt op zaterdagavond 24 december en (eerste) kerstdag op 25 december.

Net zoals de Spanjaarden zelf die er met de kerstdagen op uit trekken, kijken ook de buitenlandse vakantiegangers die voor de kerstdagen naar Spanje komen veel op de websites waar de nieuwsberichten over het weer te vinden zijn. Via eltiempo.com proberen we een voorspelling te doen voor het weer de komende kerstperiode en er is goed nieuws 🙂

Dinsdag

Het slechte weer langs de Middellandse Zee kuststrook is nog niet voorbij en dit zal zeker op sommige plaatsen blijven volhouden tot laat op de dag deze dinsdag of woensdag. Terwijl de regio’s zoals Castellón, Valencia, Alicante, Murcia, Almería en verder naar het zuiden minder tot geen regen meer zullen hebben, geldt dat niet voor de Balearen eilanden waar het op Mallorca, Menorca en ook het noorden van Catalonië even flink tekeer kan gaan wat betreft de regen. Daarnaast zal er veel wind staan met windstoten tot 90 km per uur met een ruwe zee en hoge golven tot gevolg. Op de Canarische Eilanden zal het alleen nog in het noorden op het eiland Tenerife kunnen regenen terwijl de rest van de eilanden het droog maar licht bewolkt zullen hebben. Overigens is dinsdag 20 december de laatste herfstdag.

Woensdag

Op woensdag is het 21 december en wordt het officieel om 10.44 uur winter waarbij het weer nagenoeg gelijk zal zijn aan de laatste herfstdag op dinsdag. Het zal nog steeds regenen op de Balearen eilanden en in het noorden van Catalonië met daarnaast harde windstoten tot 80 km per uur en een ruwe zee met hoge golven. Verder naar het zuiden in Castellón, Valencia, Alicante en Murcia zal het droog blijven (op misschien enkele lokale kleine buitjes na) en zal het licht bewolkt zijn met temperaturen tussen de 14 en 16 graden. Nog verder naar het zuiden in de provincies Almería, Granada, Málaga en Cádiz zal het praktisch onbewolkt zijn met aangename wintertemperaturen van 16 tot 17 graden. Op de Canarische Eilanden zal het echter gaan regenen en zal het flink bewolkt zijn maar nog wel met temperaturen van 19 tot 20 graden.

Donderdag

Terwijl heel Spanje (en veel buitenlandse gelukzoekers) voor de televisie of internet zitten om naar de “El Gordo” kerstloterij te kijken en te hopen op een van de vele prijzen, blijft het weer op de meeste plaatsen langs de Middellandse Zee gelijk aan woensdag en dinsdag. Het zal alleen nog een beetje regenen op Mallorca en Menorca maar in heel Catalonië zal het droog maar bewolkt zijn, met uitzondering van Barcelona waar het licht bewolkt zal zijn met temperaturen tussen de 13 en 15 graden. Verder naar het zuiden richting Valencia, Murcia en Andalusië wordt het steeds mooier en warmer weer met een onbewolkte lucht, geen regen en weinig wind en heerlijke winterse temperaturen tussen de 15 en 19 graden. Op de Canarische Eilanden zal het niet meer regenen maar is het nog wel bewolkt met temperaturen tussen de 19 tot 20 graden.

Vrijdag en kerstweekend

Deze vrijdag en zaterdag 24 december (Nochebuena of kerstavond) en 25 december (eerste) kerstdag zal het droog zijn langs de Middellandse Zee want er wordt nergens regen verwacht. Kerst vieren in een van de populaire regio’s zoals Catalonië, Valencia, Murcia, Andalusië en de Balearen eilanden wordt nog leuker want de temperaturen zullen licht gaan stijgen tot op sommige plaatsen in het zuiden boven de 20 graden. De wind zal nagenoeg verdwenen zijn en de zee zal weer tot rust komen. Op de Canarische Eilanden kan het op sommige plaatsen nog licht regenen maar zeker niet stormen en is het nog steeds om en nabij de 20 tot 22 graden – (Remco Stoffer)

Zaterdag 24 december (kerstavond)

Zondag 25 december (eerste) kerstdag

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Nu ben ook blij dat de zon weer schijnt, zeker zoals ik die even met de feestdagen overkom en dan al meteen een paar slechte dagen tref. Maar de zon schijnt weer lekker en de dagen blijven mooi dus ben weer dik tevreden. Fijne feestdagen allemaal.

  2. Blij dat de zon weer schijnt en het weer lekker buiten is ,mijn broodje in de zon genuttigd. Na 3 dagen misère is dit meer dan welkom.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!