Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Weer (of nog steeds) slecht weer met sneeuw en harde wind verwacht langs de Middellandse Zee

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

MADRID – Volgens de voorspellingen van de Spaanse weerdienst AEMET gaat het ook dit weekend erg koud worden en zal er weer sneeuw vallen op veel plaatsen langs de Middellandse Zeekust. Op sommige plaatsen verwacht men tot 35 centimeter sneeuw in de binnenlanden van de regio Valencia terwijl het ook op de Balearen en andere plaatsen aan de kust weer kan gaan sneeuwen. Daarbij blijven de temperaturen laag en kan het extra koud aanvoelen vanwege de wind die met snelheden tot wel 100 km/u de gevoelstemperatuur flink zal doen dalen.

De chaos op de wegen in de deelstaat Comunidad Valenciana is nu eindelijk zo goed als opgelost maar een nieuwe sneeuwstorm lijkt er alweer aan te komen. Men verwacht in de binnenlanden van de provincie Castellón bijvoorbeeld tot wel 35 centimeter sneeuw en ook in de provincies Valencia, Teruel, Murcia en Almería wordt er veel sneeuw verwacht. Vooralsnog lijkt het erop dat de provincie Alicante nu gespaard blijft van het slechte weer maar het kan nog wel flink regenen.

Langs de kust zal het waarschijnlijk niet gaan sneeuwen omdat het daar niet koud genoeg is maar wel zal er veel regen vallen waarbij er niet wordt uitgesloten dat het, net zoals de afgelopen dagen in Alicante, Benidorm en Calpe, kan hagelen. Er is een oranje weeralarm afgegeven voor deze gebieden vanwege verwachte hoeveelheden van 100 liter regenwater per vierkante meter.

Daarnaast zal ook de wind aanwezig zijn waarbij er windvlagen kunnen plaatsvinden tot wel 100 km/u wat de gevoelstemperatuur flink naar beneden haalt in de regio’s Castellón, Alicante, Valencia, Balearen eilanden, Murcia en het zuiden van Catalonië.

Deze slechte weersituatie zal plaatsvinden gedurende zaterdag terwijl deze op zondag wat zal verbeteren en vanaf maandag de weersomstandigheden weer wat normaler zullen zijn waarbij de getroffen regio’s langs de Middellandse Zeekust een periode van zeer slecht weer met extreme kou en lage temperaturen, veel wind, enorme regenval, hagelbuien en de verrassende sneeuwval (tot op de stranden) achter zich kunnen laten – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 21 reacties
 1. Wij hebben vorig jaar gebouwd met group uno en met een Belgische makelaar 100 m van mijn deur. Immo linea. De huizen die nu gebouwd worden zijn verplicht aan de Europese normen. Ze zijn nog veel steviger gebouwd dan in België . Ze zijn enorm goed geïsoleerd want in november hebben we een paar koude dagen gehad en het was binnen nog 21 graden en in de zomer is het koel . Van het water hebben we ook geen probleem. Het terras is goed gemaakt. Het enige nadeel is dat er op straat niet genoeg roosters zijn om het water weg te lopen. Maar anders ben ik er tevreden in San Pedro Del Pinatar.

 2. Dus èèn keer slecht weer en klagen dat het een lieve lust is. Is Spanje klaar mee met die zeurders….

  1. Dit valt niet onder klagen. Dit zijn gewoon de feiten. Het is zoals het is. Ik ben echt klaar met dit soort opmerkingen. Typisch Nederlands.

 3. Hallo,
  Hopelijk zal het weer toch beter worden in de streek, we komen naar Spanje eind februari met de wagen en moeten door de hierboven opgenoemde gemeenten.
  De eindbestemming is San Juan De Los Terreros ,hopelijk is er dan al wat zon te bespeuren, dat hopen we toch ??

 4. Ik vrees dat meer schering en inslag gaat worden in de toekomsr. Het klimaat gaat nu eenmaal langzaam wijzigen. Dit zijn de voorproefjes. ;o)

  1. Ha, even een weekje een hogedrukgebied boven Noord/Midden-Europa welke een lagedrukgebied naar het het zuiden dwingt en dat komt door de klimaatverandering?

 5. Ik en vele anderen verblijven enkel en alleen in spanje voor de mildere winters, indien dit soort winters de norm gaan worden in de toekomst zullen velen uit spanje wegblijven want de huizen zijn bijna zonder uitzondering van slechte kwaliteit zonder goede isolatie of verwarming, en dusdanig zeer koud. En met de extreme prijsstijging van de electriciteit deze week zal het voor velen nog onbetaalbaarder worden om het huis warm te houden.

  1. inderdaad
   geen verwarming hier en al 5 dagen stroomt het water langs de voordeur binnen omdat de inkom oo zo goed gemaakt is, terras en deur liggen hoger dan de binnenkant waardoor een aftrekker niet kan gebruikt worden
   aan de achterkant komt het water via het plafond binnen
   en dan komen ze wel van hun voeten maken omdat je niet snel genoeg opveegt en daardoor de broer vd eigenaar zijn bureau water heeft
   met een aftrekker is water snel weggedaan met een mop jammer genoeg niet
   ze moeten hier idd snel iets gaan doen wat het bouwen of verbouwen van woningen betreft, want hier modderen ze wat aan

   1. Jenny,
    wij hebben nu bij onze eerste overwintering in ons huurhuis in Camposol identiek hetzelfde meegemaakt. Wateroverlast en geen degelijke verwarming. We zijn echt van miserie op 31/12 naar huis vertrokken (6 weken te vroeg). Het is hier nu koud in België maar op zijn minst is het in ons huis aangenaam warm en droog.

 6. Beste weer mannen en vrouwen julie lijken wel Nederlanders het “weer en het weer” maar we zijn toch
  naar Spanje gegaan toch niet alleen voor het weer ? ok het is wat minder maar geloof mij het wordt
  echt wel beter, dus houd vol.

  gr. J.R.

  1. Uiteraard wordt het beter maar het is nieuws en de situatie is op sommige plaatsen in Spanje zeer uitzonderlijk te noemen, daarom wordt er over geschreven (naast al het overige nieuws)

  2. Even Juan antwoorden. En ja, je hebt wel wat gelijk maar ik ben ook Nederlander uit het Zuiden welliswaar maar je zal mij echt niet horen klagen hoor. Is alleen maar goed dat het in de winter wat kouder is. Daar heb je tenslotte winter voor he.Dus volgende x niet iedereen over 1 kant scheren. Kan wel wat hebben hoor. Hahahaha en zeker van een Belg. Liefs

 7. Op mijn balkon is het een chaos, Er staat niets meer op de plek waar het hoorde te staan. Vreselijk!!!!!!
  Ik hoop van ganser harte dat het na vannacht beter wordt, want hier ben ik niet voor naar Spanje geëmigreerd.

 8. Ik lees met erg veel interesse de site spanjevandaag.com in deze periode hebben natuurlijk de verhalen over het weer de volle aandacht. Dat het extreem weer is moge duidelijk zijn. Maar met welk jaar mogen we dit weer vergelijken? Of is dit de eerste keer in de weergeschiedenis in Spanje?

  1. Het hangt er een beetje vanaf hoe je er naar kijkt. Als je naar de hele communidad valenciana kijkt is het in 40 jaar niet zo bar geweest. Kijk je op kleinere schaal, dan is het bv. 103(!) jaar geleden dat het strand van Torrevieja voor het laatst wit was! Dat zijn toch wel getallen die iets zeggen. Ook is er deze winter inmiddels al een gigantische bak water gevallen, dus met nog een aantal regenmaanden te gaan, kan dit ook nog eens één van de natste winters ooit worden, maar dat zullen we dus nog even moeten afwachten .

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!