Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Twee doden en zeventien zieken vanwege bacteriële infectie Gran Canaria

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

GRAN CANARIA – (Remco Stoffer) Op het Canarische eiland Gran Canaria zijn door een bacteriële infectie 2 patiënten om het leven gekomen en raakten er 17 ziek. Dit gebeurde in een opvangcentrum voor geestelijk gehandicapte personen in de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria.

Men gaat er van uit dat de infectie is veroorzaakt door de “Shigella flexneri” bacterie die normaal gesproken tot gastro-enteritis kan leiden bij gezonde personen maar die tot complicaties kan leiden wanneer de patiënt die andere ziekten heeft of indien zijn of haar immuunsysteem zwak is.

Beide overleden patiënten waren inwoners van het centrum. De eerste stierf vorige week woensdagochtend en de tweede overleed vorige week vrijdagavond. Beide patiënten hadden problemen met hun immuunsysteem waardoor ze meer kwetsbaar waren voor de bacterie.

14 van de zieke patiënten zijn inmiddels na behadeling weer uit het ziekenhuis ontslagen maar drie van hen liggen nog in het ziekenhuis om verder behandelt te worden. Er is geen gevaar voor andere personen aangezien de bacteriële uitbraak schijnbaar onder controle is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)