Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Britse toeristen nemen koffers vol met medicijnen terug naar eigen land vanaf de Costa Blanca

ALICANTE – Britse toeristen die van de Costa Blanca terug naar huis gaan nemen onverwachte souvenirs mee naar huis, hun koffers zitten vol met medicijnen die men in Spanje zonder voorschrift kan kopen. De generische medicijnen ibuprofen en paracetamol zijn de populairste want zij kosten in Spanje tussen de 2 en de 3 euro, een koopje ten opzichte van de 6 euro in Groot-Brittannië.

Een ander koopje voor de Britten is de Ventolin inhalator die in Spanje 3,90 euro kost terwijl hij thuis 12 euro kost. Crèmes op basis van steroïden, middelen tegen een hoge bloeddruk en diabetes en anticonceptiva staan ook hoog op het verlanglijstje.

Maar het zijn niet alleen de Britten die op zoek zijn naar koopjes, ook de Scandinaven en Fransen zijn goede klanten bij de apothekers. Ook veel Nederlanders en Belgen kopen hun medicijnen goedkoper in Spanje en nemen deze in grote aantallen mee terug naar eigen land.

In de populairste vakantieplaatsen is 50% van de klanten van buitenlandse oorsprong en bij hun terugkeer naar huis nemen zij hopen medicijnen voor zichzelf, familie en vrienden mee. Om te voorkomen dat zij worden doorverkocht geven een aantal apothekers nog maar 5 stuks van een medicijn mee.

Roger Frans Lauryssen

Dit artikel is geschreven door Roger Frans Lauryssen en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Het is logisch dat deze artikelen mee genomen worden, hieruit blijkt dat het goedkoper kan.

    Als de apotheken er maar 5 geven(?) dan heb je er vast nog meer apotheken om je voorraad in te slaan.

    Dat is dan weer goed voor de economie van Spanje!!!!

  2. Je moet bij invoeren en ook bij uitvoeren en bewijs van de dokter hebben voor medicijnen anders heb je kans dat ze in beslag worden genomen.
    Ik zelf vraag altijd een dokters verklaring. Ook behoor bij controle de medicijnen buiten de koffer in een doorzichtig plastiek tas door de scanner te laten gaan.
    Ze kunnen het dus in beslag nemen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!