Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Transavia gaat komende winter meer vliegen van en naar Spanje

MADRID – De Nederlandse “low cost” vlieger Transavia heeft de winterroutes voor Spanje bekend gemaakt waaruit blijkt dat ze 32% meer gaan vliegen van en naar Spanje. Het gaat daarbij om het vliegschema tussen 29 oktober 2017 en 24 maart 2018 waarbij er 1,4 miljoen vliegtuigstoelen beschikbaar komen met 211 wekelijkse vluchten naar Parijs, Lyon en Nantes in Frankrijk en Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam en Groningen in Nederland.

Spanje is voor Transavia een van de belangrijkste zomer- en winterbestemmingen om van en naar te vliegen. Niet alleen zijn er vluchten naar de Nederlandse vliegvelden maar ook naar bestemmingen in Frankrijk. HIeronder in het kort de nieuwe bestemmingen en routes voor de komende winter.

Sevilla

Wat betreft de routes zijn er enkele nieuwe bestemmingen zoals de route tussen Eindhoven en Sevilla met drie wekelijkse vluchten waarbij er vanuit Nederland drie vliegvelden zijn die routes aan gaan bieden naar de Zuid Spaanse stad, te weten Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam. Tussen Amsterdam en Sevilla zal het aantal wekelijkse vluchten van zeven naar negen worden uitgebreid. Vanuit Sevilla zal Transavia ook vluchten aanbieden naar Nantes, Parijs en Lyon waardoor Sevilla dus een belangrijke luchthaven wordt voor Transavia.

Valencia

Transavia gaat deze winter ook de route Rotterdam en Valencia aanbieden waardoor dit een vliegroute wordt die het hele jaar beschikbaar is. Naast Rotterdam wordt Valencia ook verbonden met Amsterdam, Eindhoven en Lyon in Frankrijk.

Madrid

Madrid komt ook voor in het reisschema van Transavia maar niet naar Nederland. De vliegmaatschappij zal een nieuwe verbinding hebben tussen de Spaanse hoofdstad en Parijs Orly waarmee ze drie dagelijkse vluchten zal aanbieden.

Málaga

Komende winter zal Transavia meer vluchten gaan aanbieden tussen Málaga en Rotterdam waarmee het aantal wekelijkse vluchten op 10 komt te staan, drie meer dan vorig jaar.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 15 reacties
 1. Beste, Wij wonen dichter bij de luchthaven van Almeria en zouden graag meer vluchten hebben vandaar naar Oostende en dit is enkel mogelijk in juli en augustus of vanaf Alicante dit is wel meer dan 2h rijden, 2h vooraf aanwezig en bijna altijd vroege vluchten; het zou aangenaam zijn mocht ook met bewoners van Almeria eens rekening worden gehouden.
  Dank voor het lezen
  Groetjes Claire

  1. Dit soort verzoeken zijn begrijpelijk. Maar luchtvaartmaatschappijen zijn commerciële instellingen. Er moet dus wel geld verdiend worden. Neem van mij aan dat er continu naar kansen in de markt gekeken worden. Het feit dat Almería daar niet of nauwelijks bij zit zegt dus genoeg: geen bedrijf ziet daar brood in.
   Voor u helaas, maar alles heeft dus 2 kanten.

 2. Over Alicante het volgende. Er is geen uitbreiding vanaf SPL. Heel raar, want deze route kende afgelopen winter een spectaculaire groei, met een al even spectaculaire bezettingsgraad.
  Er is wel een forse uitbreiding op de route RTM-ALC.
  Ik heb het sterke vermoeden dat e.e.a. te maken heeft met de beschikbare slots .
  Zoals bekend is SPL vol door wanbeleid van de directie. Het is er nu al een enorme chaos tot grote ergenis van de maatschappijen. Verdere groei is nu echter niet meer mogelijk. Daarom zal Transavia meer en meer uitwijken naar de regionale luchthavens.

 3. Het word de hoogste tijd voor vluchten vanuit Groningen naar Alicante Spanje.
  Want wij moeten eerst 2-3 uur met de trein en dan nog vliegen,terwijl op 5 km afstand er een vliegveld is!!!Raar.

 4. Het zou eens tijd worden dat ze eens vanaf groningen naar alicante vliegen. De noordelingen moeten of naar amsterdam of eindhoven en zijn dan minimaal 9 uur onderweg. Te gek voor woorden in deze tijd.

  1. Nou, 9 uur ondereweg naar een bestemming op 2300km afstand. Zoals jullie wel weten is Eelde niet rendabel, het was het niet en zal het ook nooit worden. Die paar vluchten in het hoogseizoen. Er wonen eenvoudig niet genoeg mensen in het noorden. En wees nu eens eerlijk, 2.5 uur extra voor je vakantie is dat nu zoveel?

  2. Als het commercieel verantwoord was, zou Transavia zeker ook vanuit Groningen vliegen. Anders moet je maar een privévliegtuigen nemen.

 5. Ik mis hier ook de vluchten van en naar Alicante? Met vriendelijke groet
  Tony Claasen de Drouton en Norvège

 6. Waarom vliegen Transavia en Ryanair nog steeds niet op Granada voor mensen die niet een huis aan de kust hebben? Wij zijn steeds bijna twee uur kwijt van en naar Malaga. Engelsen en anderen kunnen wel naar Granada vliegen…..

 7. Wat jammer dat Transavia nog steeds niet op Granada vliegt. Nu zijn we bijna twee uur kwijt vanaf en naar Malaga. De Engelsen en andere. kunnen wel lekker op Granada vliegen, vanuit Nederland nog steeds niet……

 8. Waar blijft Groningen uit het lijstje van wekelijkse vluchten van Transavia naar Spanje ? Moet een vergissing zijn?!

 9. Leon Boits en dan van Charlerois met de bommel naar Brussel daar overstappen. De vluchten naar Eindhoven en Rotterdam en Amsterdam zijn niets duurder. Ik vlieg regelmatig Sevilla–Amsterdam. Kan ook Eindhoven nemen maar ben dan ruim €20,– extra kwijt aan OV zoals trein en bussen dat heen en terug is bijna €50,– Als je dan de tijd die je kwijt bent er bij doet hebt je je zelf lekker bedondert. Ik zie ook wel goedkope vluchten maar kijk altijd naar de meer kosten die soms hoger zijn dan de vlucht . Of als je met OV naar de luchthaven moet omdat je geen auto hebt, ik heb al eens een Hotel moeten nemen voor de terug vlucht om op tijd op het vliegveld te zijn . Goed als je op de Belgische grens woont is Charlerois het overwegen waard maar dan is Eindhoven zeker net zo goed.

 10. Dus de Nederlanders die naar Murcia, Alicante of Almeria gaan; blijven langs Antwerpen en Charlerois in België vliegen!!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!