Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

3.000 Catalaanse automobilisten weigeren tol te betalen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

BARCELONA – (Remco Stoffer) Meer dan 3.000 Catalaanse automobilisten hebben zondag het verkeer rondom de tolpoorten in Martorell stil weten te leggen door te weigeren de tol voor de snelweg te betalen. soortgelijke acties van de groep “No vull pagar” zorgden enkele weken geleden ook al voor stakende automobilisten in Catalunya.

Zondag werd er weer geweigerd te betalen maar dan massaal bij de tolpoorten op de C-32 bij de afrit Vilassar de Mar, in Martorell en ten zuiden van Girona op de AP-7. De automobilisten weigeren de tol te betalen aangezien ze het niet eens zijn met het systeem. Volgens de meeste autorijders zijn de wegen allang afbetaald en zou de tol kunnen kome te vervalle.

De automobilisten die weigeren hun tol te betalen kunnen boetes krijgen van 100 euro en daarnaast de rekening voor de verschuldigde tol die thuisgestuurd wordt. Veel autorijders schrikken daar echter niet van maar de Catalaanse verkeersdienst heeft inmiddels meer dan 16.000 kentekens ontvangen die de tol niet hebben betaald. Deze gegevens zijn hen verstrekt door de eigenaar van de wegen Abertis.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)