Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Sterk vervuilende auto’s mogen vanaf 2020 de stad Barcelona niet meer in

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

BARCELONA – Net zoals andere steden heeft ook Barcelona te maken met smog. Deze wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door de vervuilende auto’s die elke dag weer in de Catalaanse hoofdstad rondrijden. Daarom wil de gemeente Barcelona paal en perk gaan stellen en, in navolging van andere Europese steden, zwaar vervuilende auto’s niet meer toelaten.

Mede vanwege de ligging van de stad Barcelona tussen de bergen Tibidabo en Montjuïc aan de ene kant en de Middellandse Zee aan de andere kant blijft de luchtvervuiling sneller hangen in de stad. Tel daarbij de duizenden auto’s op die dag in dag uit in de stad rondrijden en smog is een van de consequenties. Afgelopen week had Barcelona weer te maken met een vervelende smog en dus is het tijd om daar iets aan te gaan doen.

Vanaf het jaar 2020 mogen de zwaar vervuilende auto’s dus niet meer het centrum van Barcelona binnenrijden. Het is nog niet bekend om hoeveel auto’s het dan zou gaan en wat de vereisten zijn om als “zwaar vervuilend” gezien te worden. Deze informatie zal in de loop van 2017 bekend worden gemaakt waarna het de bedoeling is om in 2020 de auto’s die het meeste vervuilen geen toegang meer te verlenen tot de stad.

Er zal hoofdzakelijk gekeken worden naar de labels die de Spaanse verkeersdienst DGT aan auto’s geeft en laat zien of deze vervuilend of niet vervuilend zijn. De auto’s die geen label krijgen zijn het meest vervuilend en kunnen dus geweerd worden uit het centrum van Barcelona.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de stad Madrid heeft Barcelona geen baat bij het op vervuilende momenten niet toestaan van auto’s omdat het in Barcelona om enkele keren per jaar gaat. In Madrid komt veel meer vervuiling voor en hier worden als maatregel regelmatig beslissingen genomen zoals het niet toestaan van auto’s van niet inwoners of het niet mogen parkeren in de stad.

De gemeente Barcelona zal de eigenaren van vervuilende auto’s willen aanzetten om betere en minder vervuilenden auto’s te gaan kopen en is al aan het kijken of ze geld hebben om te helpen met de financiering – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!