Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Met de trein van Figueras naar Parijs in 7 uur en 25 minuten (i.p.v. 9 uur)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

GIRONA – (Redactie) De Franse hogesnelheidstrein TGV zal totdat Spanje klaar is met de aanleg van het AVE spoor, het traject tussen het Spaanse Figueras en de hoofdstad van Frankrijk Parijs gaan uitvoeren. Danzij de service van de TGV zal de reistijd in trein geen 9 uur maar nog maar 7 uur en 25 minuten gaan bedragen. De verbindingen van Figueras tot het centrum van Barcelona zullen verder worden uitgevoerd door normale Spaanse treinen. Dit laatste geldt totdat Spanje klaar zal zijn met de aanleg van hun eigen hogesnelheidsnetwerk tussen Barcelona en rankrijk.

Er zullen twee dagelijkse diensten gaan plaatsvinden, te weten vertrek Parijs om 7.20 uur en 15.20 uur en aankomst in Figueras om 12,47 uur en 20.48 uur waardoor men in Barcelona kan zijn om respectievelijk 14.46 uur en 22.45 uur. Vanuit Barcelona kan men om 9.00 uur en om 13.00 uur naar Figueras vertrekken om van daaruit om 11.06 uur en 15.02 uur richting Parijs te vertrekken en in de Franse hoofdstad te arriveren om 16.41 uur en 20.41 uur.

De prijzen van de treinkaartjes zullen tussen de 54,50 euro en 108.90 euro liggen. Wanneer men doorreist naar Barcelona komen daar nog eens tussen de 13,20 n 22 euro bij voor de Spanase trein.

Het stuk spoor geschikt voor de hogesnelheidstrein tussen Perpignan en Figueras is 44,4 kilometer lan en is inclusief de tunnel die meteen ook de grens tussen Frankrijk en Spanje is. Begin 2012 wil men klaar zijn met de aanleg van het spoor tussen Barcelona Sants en Figueras (inclusief het traject wat pal langse de Sagrada Familia loopt) waardoor Parijs nog op slechts 5 uur en 35 minuten van Barcelona verwijdert is.

Bron: 20 Minutos

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)