Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Op straat bedelen met dieren is officieel toegestaan in Alicante

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

ALICANTE – Het departement voor Dierenbescherming van het stadsbestuur van Alicante wil toelaten dat er gebedeld wordt met dieren maar alle gezondheid en wettelijke voorwaarden moeten gevolgd zijn.

Volgens het raadslid Marisol Moreno was dit een van de meest controversiële punten in de nieuwe gemeentelijke verordeningen. Volgens haar heeft men het bedelen met dieren toegelaten omdat men niet kan weten welke bedelaars met dieren bedelen om gewoon meer geld te verdienen en welke bedelaars hun huisdier gewoon willen behouden.

Verder was zij zeer verbaasd om te vernemen dat veel daklozen zich niet aanmelden bij het integratiecentrum omdat er geen dieren worden toegelaten. Daarom onderzoekt het stadsbestuur om toch kennels buiten het centrum te plaatsen zodat de daklozen zich zo kunnen aanmelden.

Verder denkt men aan een gratis vaccinatiecampagne en de plaatsing van gratis chips zodat de dieren op de juiste manier kunnen geregistreerd en geïdentificeerd worden. Voor volgend jaar voorziet de stad een budget van 200.000 euro om deze projecten uit te voeren – (Roger Frans Lauryssen)

Roger Frans Lauryssen

Dit artikel is geschreven door Roger Frans Lauryssen en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Fijn dat ze voor die bedelaars met hond iets doen. Het is dikwijls hun trouwste maatje. Ik geef dikwijls geld aan een bedelaar met hond als ik in Villamartin verblijf en je zou moeten zien hoe hij met veel liefde met dat beestje omgaat. Niet-bedelaars kunnen er soms eens een voorbeeld aan nemen.

  2. de meeste bedelaars zijn heel goed voor hun hond en laten hun dier op de eerste plaats komen!En iedere hond wil een goede en lieve baas!
    Eindelijk een humane en diervriendelijke oplossing.
    Hoop dat meer gemeentes volgen!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!