Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Allereerste SEAT 1430 uit 1972 van de Spaanse zanger Julio Iglesias te koop via veilingsite

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

BARCELONA – De wereldberoemde zanger Julio Iglesias heeft zijn allereerste SEAT auto model 1430 uit 1972 te koop gezet. De auto wordt via een veiling door het online bedrijf Catawiki verkocht en geïnteresseerden kunnen nog tot 30 januari bieden. De SEAT auto werd door Iglesias gekocht toen hij 29 jaar oud was en nog niet wereldberoemd en gebruikte de auto om van concert naar concert te rijden. Hij wist zelfs met de SEAT de krant te halen. Op de veilingsite is te zien dat er tot nu toe niet meer dan 3.000 euro wordt geboden voor de auto.

Eigenlijk zou de auto van Julio Iglesias beter in een museum terecht kunnen, niet omdat de auto van de beroemde zanger is maar omdat het om een zeldzaam exemplaar van de SEAT 1430 model 1600 gaat. De auto werd in 1972 door Julio Iglesias gekocht voor 147.700 pesetas, omgerekend 887,70 euro. Daarbovenop betaalde de zanger ook nog eens 1.951 pesetas wat omgerekend 11,73 euro is om de auto van Barcelona naar Madrid te laten brengen. Daarnaast werd er nog eens 5.000 pesetas ofwel ongeveer 30 euro extra uitgegeven voor ruitverwarming, veiligheidsriemen en een anti diefstal systeem, wat dat dan ook mag zijn.

Verwacht wordt dat de auto van Julio Iglesias duizenden euro’s zal gaan opleveren en waarschijnlijk gekocht zal worden door een verzamelaar met teveel geld en teveel liefde voor zijn hobby. Volgens het veilingbedrijf is de auto slechts een keer opnieuw gespoten om de auto weer glimmend te maken maar is de SEAT voor de rest technisch gezien helemaal in orde. De auto heeft daarnaast geen roest of deuken en heeft nog niet zo lang geleden de verplichte ITV (APK keuring) gehaald. De auto staat op dit moment in Sant Pol, provincie Barcelona.

De SEAT 1430 model 1600 is een Spaanse auto die gemaakt werd in Barcelona naar het Fiat 124 model maar dan compleet aangepast aan de Spaanse consument. Dit model auto werd in 1969 tijdens de internationale autotentoonstelling in Barcelona gepresenteerd waarna de auto tot 1975 gemaakt werd en er in totaal 255.414 eenheden van verkocht werden, wat voor die tijd best veel is. De SEAT 1430 werd in principe in drie etappes gemaakt, te weten in de jaren 1968-1971 waarna het model iets werd aangepast tussen 1971-1973 en daarna weer veranderd werd voor de verkoop van 1973-1975 waarna men met de productie stopte – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!