Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Gemeente Madrid wil stadsbussen met tuinen op de daken

MADRID – De burgemeester van Madrid steunt een vernieuwend project dat tuintjes wil aanplanten op de daken van een aantal stadsbussen. Het is een van de zes voorstellen die door een kleine groep stadsambtenaren werden voorgesteld om zo Madrid te transformeren naar een groen voorbeeld voor de rest van de wereld. Overigens is het idee niet helemaal nieuw want al in 2013 werden er tests gedaan met bussen met tuintjes op het dak.

Er komen zelfvoorzienende tuintjes bovenop bushokjes en de kostprijs is ongeveer 2.500 euro per stuk. De eerste 130 tuintjes zullen verspreid over de stad geplaatst en op bussen die op de twee belangrijkste toeristische lijnen doorheen de stad rijden.

Deze bustuintjes zijn niet uniek want het bedrijf PhytoKinetic heeft dezelfde soort bussen ontworpen voor Catalonië, te weten in Girona en Barcelona en daarnaast in de stad Palma op Mallorca. Maar de hoofdstad is de eerste om openbare fondsen ter beschikking te stellen voor een dergelijk project.

Madrid staat ook op de voorgrond om nieuwe “slimme” milieuvriendelijke gebouwen te bouwen die hun eigen ecosystemen hebben en waarin de temperatuur geregeld wordt door geothermische oplossingen.

Veel van deze maatregelen komen voort door de slechte ervaringen die de hoofdstad heeft met lucht en verkeersvervuiling. Daarom moest men zelfs een aantal wegen tijdelijk afsluiten om zo de luchtvervuiling te laten dalen – (Roger Frans Lauryssen)

Roger Frans Lauryssen

Dit artikel is geschreven door Roger Frans Lauryssen en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Deze ideeën kosten meestal heel veel geld en brengen weinig aarde aan de dijk.
    Bussen met zonnepanelen lijkt mij beter

  2. Leuk “Flower Power “maar doe er zonnepanelen op het dak zodat de bussen deels electries kunnen rijden dat geeft zeker in Madrid minder uitstoot, als je wel eens in Madrid bent geweest zie je dat er
    heel veel verkeer rijd en ook heel veel bussen, het zou de uitstoot van co2 een stuk schelen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!