Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Vijf Nederlanders opgepakt voor wietteelt aan de Costa Blanca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

ALICANTE – De Spaanse politie heeft vijf Nederlanders gearresteerd in de Marina Alta regio van de provincie Alicante aan de Costa Blanca vanwege wietteelt op grote schaal. Het gaat om vier mannen van 27, 44, 48 en 50 jaar en een 33-jarige vrouw die op 4 verschillende plaatsen in Altea, Calpe, Benissa en Callosa d’Ensarriá werden opgepakt.

In totaal wist de politie maar liefst 6.000 marihuana planten in beslag te nemen en daarnaast veel luxe artikelen en vier luxe voertuigen. De groep Nederlanders werd al sinds oktober van dit jaar in de gaten gehouden nadat ze een tip binnen hadden gekregen van een criminele bende die zich geïnstalleerd had in de Marina Alta regio. Het duurde niet lang of de groep van vijf Nederlanders werd gelokaliseerd en in de gaten gehouden. Uiteindelijk ging men over tot arrestaties nadat genoeg bewijzen waren verzameld.

Het gaat dus om vijf Nederlanders, vier mannen en een vrouw, die zich bezighielden met wietteelt op grote schaal. Er werden vier huiszoekingen gedaan waarbij in de plaats Benissa in een woning 3.438 wietplanten met afmetingen tussen de 20 cm en 1,5 meter werden gevonden. Deze waren verdeeld over verschillende kamers van de woning.

In de plaats Callosa d’Ensarriá werden in een woning 2.654 wietplanten met afmetingen van 20 cm tot 1,40 meter gevonden. In totaal troffen de agenten 5.952 wietplanten aan van klein formaat en 140 planten van groter formaat. Ook werden er vier luxe voertuigen in beslag genomen en daarnaast de complete en zeer professionele apparatuur die de Nederlanders gebruikten voor de wietteelt.

Het gaat dus om vijf Nederlanders waarvan vier mannen van 27, 44, 48 en 50 jaar oud en een vrouw van 33 jaar oud die gezien worden als de deelnemers van deze wietbende. Twee van de mannen zijn broers en worden beschouwd als de leiders van de groep. Nadat de Nederlanders waren opgepakt en alle wietplanten en apparatuur door de politie was verwijderd, werden de Nederlanders weer vrijgelaten maar zullen ze later voor de rechter moeten verschijnen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 3 reacties

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. Dat zal zeker gebeuren in het geval van schelden, persoonlijke aanvallen en reacties die niets met een bepaald artikel te maken hebben.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!