Zorghotels in Spanje

MADRID – (Diana Vilé) Terwijl in Spanje de tekorten in de gezondheidszorg zich ophopen en steeds meer Spanjaarden zorg moeten ontberen, biedt Nederland haar onderdanen meer gevarieerde zorg op maat in het buitenland aan. Vooral Spanje is daarbij in trek.

Met name gepensioneerden kunnen steeds vaker profiteren van bijzondere aanbiedingen om in het buitenland te revalideren. De Spaanse Costa Blanca, waar veel gepensioneerde Nederlanders (tijdelijk) wonen is erg in trek.

Zo biedt zorgverzekeraar VGZ patiënten die een knie- of heupoperatie moeten ondergaan vanaf oktober drie weken revalidatie aan in zorghotel Hospital Clinica Benidorm in Spanje.

Andere zorgverzekeringen met Nederlandse zorghotels aan de Costa Blanca zijn Argos Zorggroep met Zorghotel Cuidad Patricia en Royalcare met residenties in kustplaatsen Residencia Rojales van reisorganisatie RCR Zorgreizen.

Behalve de Hotel- en revalidatiekosten worden ook de operatie en het transport ter plekke aan de Costa Blanca vergoed. Alleen de vlucht is voor eigen rekening.

×

Meld je aan en ontvang het actuele Spanje nieuws in je e-mail inbox.

Door je aan te melden krijg je elke dag het actuele Spanje nieuws direct in je e-mail box. Met onze dagelijkse nieuwsbrief blijf je dus altijd op de hoogte van wat er in Spanje gebeurt.