Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Nederlanders in Murcia en Torrevieja aangehouden voor het hebben van meer dan 1.000 wietplanten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

wiet2aMURCIA – De Guardia Civil heeft drie personen aangehouden in Murcia en Torrevieja voor het hebben van meer dan 1.000 wietplanten van verschillende afmetingen. De drie aangehouden personen hebben de leeftijden tussen de 30 en 57 jaar en de Nederlandse en Spaanse nationaliteiten. De wietplanten werden gevonden in een afgelegen woning in de gemeente Mula waar ze schijnbaar een illegale wietplantage hadden opgezet.

Tijdens de politieactie “Roscan” wisten de agenten van de Guardia Civil meer dan 1.000 wietplanten in beslag te nemen en al het materiaal wat nodig is voor het cultiveren van de marihuana planten. Daarnaast werden er drie personen aangehouden, twee Nederlanders van rond de 30 jaar en een oudere Spanjaard.

Schijnbaar gaat het om personen die bekend zijn met het cultiveren van grote hoeveelheden van wiet aangezien er naast de meer dan 1.000 planten in verschillende etappes van groei er ook zaadjes en wietolie werden gevonden en al het materiaal noodzakelijk om de wiet te kweken en te bewerken.

De politie gaat er van uit dat de gekweekte wiet zowel lokaal alsook regionaal verkocht werd in de provincies Murcia en Alicante. Daarnaast sluit men niet uit dat de marihuana verkocht werd aan buitenlanders in de regio – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. Dat zal zeker gebeuren in het geval van schelden, persoonlijke aanvallen en reacties die niets met een bepaald artikel te maken hebben.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!