Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Koude luchtstroom zorgt voor lagere temperaturen en regen aan de Costa Blanca

ALICANTE – De “Costa Levante” ofwel de kust in de regio Comunidad Valenciana (Valencia) zal de komende dagen te maken krijgen met een koude luchtstroom waardoor niet alleen de temperaturen op veel plaatsen met 5 graden of meer dalen maar ook dat er kans is op regen. Het prachtige lenteweer is volgens de Spaanse Weerdienst AEMET daarmee voorbij en de regio’s Castellón, Valencia, Alicante en ook Murcia zullen een koudere en iets nattere jaarwisseling krijgen.

De temperaturen van 20 graden of meer van de afgelopen dagen aan de Costa Blanca, in de provincie Alicante en delen van Valencia en Murcia zal de komende dagen voorbij zijn nu het lenteachtige weer plaats gaat maken voor lagere temperaturen en op sommige plaatsen regen. In principe geldt dit alleen voor de woensdag en een groot deel van de donderdag maar de bewolking zal blijven hangen. Daarnaast is er kans op regen tijdens de jaarwisseling.

Volgens de AEMET is het tot nu toe warmer dan normaal voor deze tijd van het jaar, dit tot grote vreugde van de inwoners en bezoekers van de Comunidad Valenciana. Helaas lijkt het erop dat vanaf deze woensdag tot en met vrijdag daar verandering in zal komen nu een koude luchtstroom over dit deel van Spanje trekt en de temperaturen met diverse graden zal laten zakken. Ook zal er kans op regen zijn, weliswaar niet zo intens als de enorme storm tussen 16 en 19 december maar het wordt wel nat – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Ook hier is het winter, normaal toch???
  Als je echt zon zoekt moet je verder weg op vacantie gaan of overwinteren.
  Wij hebben het naar ons zin, toch af en toe een beetje Hollands weer.

 2. Ewel beste vrienden , we hebben 14 jaar in Spanje gewoond en ik vind ,, mijn persoonlijke mening;;;
  Om staat te maken op betere weersomstandigheden ,, ewel vanaf de maand Mei kun je zeggen ,( NU WORD HET BETER .)
  Ik wens je een aangename temperatuur tijdens je verblijf aan de Costa Blanca ( Torrevieja )

 3. Ik vind dat echt heel goed om nieuws en weerbericht te krijgen van jullie van Spanje. wij Gaan drie maal naar Spanje op een jaar, Nu in maart 2017 zijn wij terug in Costa Blanca in Albir voor enkel weken met de hoop dat beter weer is in november 2016, dan terug in oktober naar terrovieja ook 1 maand.
  Aan iedereen prettige feestdagen

  1. spijtig, maar maart en november zijn geen goede maanden om naar de costa blanca
   te gaan. Geen heldere hemel maar grijs .Oktober is het er nog heel warm en januari
   normaal frisser maar met een heldere hemel en zonnig.

   1. Wij zijn jaren in maart naar Benidorm geweest en hebben altijd prachtig weer gehad. Wij gingen altijd de 1e vrijdag in maart en bleven dan 17 dagen. Geen grijze lucht gehad, alleen maar stralend blauw.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!