Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Oudste vrouw van Spanje viert vandaag in Barcelona haar 115e verjaardag

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

BARCELONA – Vandaag wordt er ergens in Barcelona feest gevierd nu de oudste vrouw van Spanje haar 115e verjaardag mag vieren. Het gaat om Ana Vela Rubio, geboren op 30 oktober 1901 in Puente Genil, Córdoba. Later verhuisde ze in de veertiger jaren van de vorige eeuw naar Barcelona waar ze sindsdien woont.

Ana Vela Rubio is weliswaar de oudste vrouw van Spanje en Catalonië (zoals de Catalanen dat graag zien) maar lijdt op dit moment wel aan dementie en kan geen kant op zonder haar rolstoel, iets wat redelijkerwijs logisch is met deze leeftijd. Zij is nu niet alleen op dit moment de oudste vrouw van Spanje maar ook de vrouw die tot nu toe ooit het oudste is geworden.

Ana Vela Rubio is met 115 niet alleen de langstlevende vrouw van Spanje maar ook de tweede oudste vrouw van Europa en de zesde oudste vrouw ter wereld na de Italiaanse Emma Morana met 116 jaar en 334 dagen, de Jamaicaanse Violet Brown met 116 jaar en 232 dagen, de Japanse Nabi Tajima en Chiyo Miyaka beiden met 116 jaar en 85 dagen en de tevens Japanse Chiyo Miyako met 115 jaar en 179 dagen.

De langstlevende vrouw van Spanje woont in een tehuis in de wijk Sant Martí in de Catalaanse hoofdstad Barcelona, niet ver weg van haar enige nog levende dochter van 89 jaar oud. Haar enige zoon woont in Torremolinos en haar man is al jaren geleden overleden. In hetzelfde tehuis waar Ana woont, zijn nog enkele inwoners die ouder zijn dan 100 jaar met leeftijden van 102, 103 en 105 jaar en 40 inwoners die ouder zijn dan 90 jaar – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Niets aan de hand ik wil minstes hondert en twintig worden ben nu drie enn tachtig en nog goed in orde
    als ik hondert en twintig word komen jullie allemaal op mijn verjaardag maar wel eigen drank meebrengen

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!