Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Feest in Ibi (Alicante) met meel, eieren, vuurwerk en grappen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

ALICANTE – Dat 28 december de dag van de grappen en grollen is in Spanje is misschien wel bekend bij de lezer maar dat dit feit op een wel heel speciale wijze gevierd wordt in de kleine plaats Ibi in de provincie Alicante misschien niet. Hier wordt de gemeenteraad overgenomen door Els Enfarinats bestaande uit een rechter, een openbare aanklager en een secretaris die de stad overnemen. Deze lokale feestdag valt samen met de Día de los Santos Inocentes.

Het is niet zo’n goed idee om door de straten van Ibi te lopen op 28 december aangezien men ongetwijfeld compleet wit en bedolven onder het meel en eiwit thuis zult komen. De inwoners houden maar niet op met het uithalen van grappen en grollen om zo de buren en dorpsgenoten in de maling te nemen. Ondertussen controleert de tijdelijke gemeenteraad de winkels en bewoners waarbij eventuele onregelmatigheden meteen bestraft worden met … juist, meel, eieren en grappen en grollen.

Veel deelnemers verkleedden zich als militairen om zo een staatsgreep uit te voeren waarbij de gemeente van het dorp wordt overgenomen. Dat gebeurt in dit geval dan niet met kogels en bommen maar met meel, eieren en vuurwerk.

Waarom?

Maar waarom eigenlijk? Geen idee. Maar leuk en grappig is het wel. Inmiddels is het feest “Los Enharinados” uitgegroeid tot Fiesta de Interés Turístico Autonómico, oftewel een belangrijke toeristische trekpleister aangezien er duizenden niet Ibi bewoners naar dit dorp van slechts 23.800 inwoners komt – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. Dat zal zeker gebeuren in het geval van schelden, persoonlijke aanvallen en reacties die niets met een bepaald artikel te maken hebben.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!