Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Mallorca gezien vanuit Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

BARCELONA – Het komt zeker niet vaak voor maar diverse inwoners van Barcelona wisten afgelopen maandag foto’s te maken van het eiland Mallorca. De afstand tussen Barcelona en Mallorca is meer dan 200 kilometer en normaal gesproken is het niet mogelijk om het grootste Balearen eiland Mallorca te zien vanuit Barcelona maar de ideale weersomstandigheden zorgden ervoor dat dit nu wel mogelijk was.

In dit geval laten we een foto zien die gemaakt is door de meteoroloog Alfons Puertas die vanuit het Observatorium Fabra, hoog op de Collserola berg in Barcelona, de foto maakte van de Middellandse Zee en ver weg de Serra de Tramuntana of het Tramuntana gebergte op het eiland Mallorca.

Het is niet de eerste keer dat de meteoroloog een foto maakt met Barcelona op de voorgrond en Mallorca op de achtergrond. In dit geval echter werd de foto gedeeld op Twitter en leidde deze daarna zijn eigen leven doordat de foto veel gedeeld werd met anderen.

De afstand tussen Barcelona en Mallorca is 206 kilometer en het eiland is niet vaak te zien vanuit Barcelona. De reden daarvoor is omdat de aarde rond is en Mallorca achter de horizon verdwijnt maar op slechts momenten waarbij de weersomstandigheden optimaal zijn met onder andere een koude lucht in de lagere delen kan Mallorca te zien zijn.

Uiteraard moet men daarvoor wel een strakblauwe lucht hebben en goede ogen om zo vanaf een hoger punt een foto te kunnen maken zoals de foto die we hier laten zien. De vraag is natuurlijk, is Barcelona dan ook vanaf Mallorca te zien? – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!