Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

De Sagrada Familia in Barcelona heeft in 2016 in totaal 4,5 miljoen bezoekers ontvangen

BARCELONA – De heilige familie tempel of Sagrada Familia van de beroemde architect Antoni Gaudí in de Catalaanse hoofdstad Barcelona heeft gedurende het afgelopen jaar in totaal iets meer dan 4,5 miljoen bezoekers mogen verwelkomen. Dat is 7% meer dan gedurende het jaar daarvoor in 2015. Volgens de statistieken van de Sagrada Familia zelf komt 67% van de bezoekers met de familie naar de “Heilige Familie” kerk/tempel.

In totaal kwamen er 4.561.848 bezoekers naar de Sagrada Familia in 2016, 7% meer dan het jaar daarvoor. 44% daarvan had de leeftijd 16 tot 34 jaar terwijl 19% de leeftijd had tussen 35 en 44 jaar, 18% had de leeftijd tussen 45 en 54 jaar terwijl de overige 20% van de bezoekers de leeftijd van 55 jaar of ouder had.

72% van de bezoekers is naar de Sagrada Familia gekomen omdat het volgens hen een van de belangrijkste monumenten van de stad is, met andere woorden de toeristen. De rest van de bezoekers bezocht de Sagrada Familia echter voor een andere reden zoals een religieuze, architectonische of uit waardering voor de werken van Antoni Gaudí.

Wat betreft de nationaliteiten waren de Fransen de grootste groep bezoekers met een 12% van het totaal gevolgd door de Italianen met 8,5% en de Japanners met 6,9%. Daarna komen de Spanjaarden met een 6,4% van het totaal waarvan weer een onderverdeling gemaakt kan worden tussen 47% uit Catalonië afkomstige bezoekers en de rest uit andere delen van Spanje komende bezoekers. Het is niet bekend gemaakt hoeveel bezoekers er uit Nederland en België naar de Sagrada Familia zijn gekomen in 2016 – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Ik vond het altijd al erg druk, maar wist niet dat het zo erg was. Uitgaande van 350 open dagen per jaar komen er dan dus meer dan 13.000 bezoekers per dag!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!