Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Waardevolle Romeinse standbeelden gevonden in privé woning in Murcia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

beeld3aMURCIA – Een onderdeel van hun werk dat Seprona, een afdeling van de Guardia Civil, moet doen is de bescherming van het Spaans Historisch Erfgoed. Zo hebben zij de verdwijning onderzocht van voorwerpen waarvan zij vermoedden dat zij in privé handen waren terecht gekomen en die zij willen recupereren. Tijdens hun laatste onderzoek moesten zij de verblijfplaats vinden van 4 standbeelden die in de vroege twintigste eeuw verdwenen waren uit de Romeinse vindplaats in Los Cantos, die in het stadje Bullas in de regio Murcia ligt.

Na een grondig onderzoek door de Guardia Civil werden drie beelden gelokaliseerd in twee huizen in Lorca en Cartagena. Nadat de rechtbank de toelating had gegeven vielen agenten in die huizen binnen en vonden ze de drie beelden.

De drie standbeelden maken deel uit van een groep van vier beelden die bekend zijn als de “Kind van de druiven” en waarvan het vierde beeld nog altijd niet gevonden is. De beeldengroep die 2.000 jaar oud zou zijn komt uit een landelijk Romeins huis en zij toont beelden van de landbouw uit die tijd.

Men denkt dat de beelden op de vier hoeken van het centrale huis stonden en dat zij gebruikt werden voor de opvang van regenwater en dat zij dan de tuinen bevloeiden.

Worden de personen schuldig bevonden aan heling dan kunnen zij veroordeeld worden op hun inbreuken van de Erfgoed Wetten dan riskeren zij een boete van 200.000 euro – (Roger Frans Lauryssen)

Roger Frans Lauryssen

Dit artikel is geschreven door Roger Frans Lauryssen en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!