Ken jij SpanjeAdvertenties al? Plaats GRATIS jouw eigen advertentie!

MÁLAGA – (Else Beekman) Volgens Mónica Bermúdez, afgevaardigde van het ministerie van Landbouw en Visserij van de Junta de Andalucía, is het aantal jongeren dat weer terugkeert naar het platteland toegenomen. Door de crisis is het aanbod van Spaanse werknemers voor landbouwers en veehouders in de provincie Málaga sterk toegenomen. Dit is een belangrijke reden voor deze bedrijven om in toenemende mate weer Spanjaarden aan te nemen in plaats van buitenlandse werknemers die veelal afkomstig waren uit het oosten van Europa.

Boom

Mónica Bermúdez stelt verder dat het merendeel van de mensen die terugkeert afkomstig is uit de bouw, de sector die het hardst werd getroffen door de economische crisis. Het waren vaak juist mensen van het platteland die ooit werden aangetrokken door de boom in de bouwsector en daarvoor hun huizen verlieten voor een nieuwe carrière langs de Spaanse kusten.


Jongeren in Andalucía terug naar platteland

Leestijd: 1 min
×

Meld je aan en ontvang het laatste Spanje nieuws in je e-mail inbox.

Door je aan te melden krijg je elke dag het laatste Spanje nieuws direct in je e-mail inbox. Met onze dagelijkse nieuwsbrief blijf je dus altijd op de hoogte van wat er in Spanje gebeurt.