HEB JIJ AL GEKEKEN OP WIKISPANJE.NL? Leuk en informatief over Spanje...

BARCELONA – (Else Beekman) De Mossos d’Esquadra hebben in de haven van Barcelona weten te voorkomen dat 21 gestolen brommers naar Tanger (Marokko) werden verscheept.

Dit werd woensdag middels een persbericht bekend gemaakt. Bij het onderscheppen van de gestolen vracht is een Fransman van 56 jaar aangehouden die van heling wordt verdacht. Met een volgeladen vrachtwagen probeerde deze Louis M.F. de haven van Barcelona binnen te rijden.

Zwarte markt

Voor zover nu bekend, zijn de scooters afkomstig uit Catalonië  en diverse andere delen van Spanje. Met busjes en kleine vrachtwagens laden groepjes dieven de scooters in en brengen deze naar opslagruimten op industrieterreinen buiten Barcelona om ze vervolgens per schip of over de weg naar Marokko te transporteren. Hier worden ze op de zwarte markt verkocht voor een prijs tussen de 1000 en 2000 euro.


Gestolen scooters op valreep niet verscheept vanuit haven Barcelona

Leestijd: 1 min
×

Meld je aan en ontvang het laatste Spanje nieuws in je e-mail inbox.

Door je aan te melden krijg je elke dag het laatste Spanje nieuws direct in je e-mail inbox. Met onze dagelijkse nieuwsbrief blijf je dus altijd op de hoogte van wat er in Spanje gebeurt.