Wil jij weten wat het WEER is in Spanje? >>>

ALICANTE – (Remco Stoffer) De boom van de Via Verde is nu ook toegeslagen in Alcoy. Het gaat hier om de oude spoorbaan tussen Alcoy en El Estepar die sinds het jaar 2000 open werd gesteld voor het wandelend en fietsend publiek en welke sindsdien een grote toeristische trekpleister is geworden.

Om te voldoen aan de Via Verde eisen moest niet alleen de oude spoorbaan omgebouwd worden tot wandel- en fietspad maar moesten ook de tunnels een grote opknapbeurt krijgen. Enkele tunnels waren meer dan 50 jaar gesloten en werden tijdens de burgeroorlog zelfs gebruikt als munitieopslagplaats. Nu voldoen alle tunnels aan de veiligheidseisen en zijn ze voorzien door voldoende licht zodat de fietsers en wandelaars veilig er doorheen komen.

Gemeente Alcoy

Mede dankzij de inspanningen van de gemeente is de Via Verde nu wat het is, een grote toeristische trekpleister, iets wat met name gedurende de weekenden en feestdagen gemerkt wordt in het dorp. Gedurende die dagen zijn er veel fietsers en wandelaars die van de Via Verde komen genieten maar eigenlijk zijn er elke dag van de week wel mensen te vinden op de oude spoorbaan, aldus een gemeentewoordvoerder.

Informatie

De Via Verde van Alcoy is 10 kilometer lang en begint in Alcoy en eindigt in La Sarga. In totaal zijn er 7,6 kilometer verharde paden en 2,4 kilometer onverharde paden waarover gebruikers kunnen fietsen of wandelen. De Via Verde loopt dwars door het natuurgebied Carrascal de la Font Roja en bestaat uit 10 tunnels en 3 viaducten. Alcoy bevindt zich op 44 kilometer van Alicante.

Voor meer infromatie bezoek de website van de Vias Verdes in Spanje.Het actuele weer in Spanje


Alcoy en het wandel- fietspad “la Via Verde”

Leestijd: 1 min