HEB JIJ AL GEKEKEN OP WIKISPANJE.NL? Leuk en informatief over Spanje...

GIRONA – (Redactie) De Ierse low cost vliegmaatschappij Ryanair heeft besloten bovenop de in 18 februari al geschrapte vluchten nog eens 21 verbindingen tussen het vliegveld van de Costa Brava en andere Europese vliegvelden te annuleren. Met deze beslissing zal Ryanair van 2,6 miljoen passagiers naar 1,3 miljoen vliegtuigpassagiers jaarlijks gaan. De beslissing van februari en nu heeft alles te maken met de problemen die de vliegmaatschappij heeft met de regionale overheid, de Generalitat de Catalunya.

Volgens de vice-president van Ryanair Michael Cawley heeft de beslissing te maken met het feit dat de regionale overheid en de vliegmaatschappij maar niet tot een overeenkomst kunnen komen wat betreft de “subsidies” die de regio aan de Ierse low cost vliegmaatschappij dient te betalen om zo hiervoor te zorgen dat Ryanair op het vliegveld van Girona blijft.

In februari daalde het aantal vluchten al met 18 van 64 naar 46 en van 300 verbindingen naar 194 per maand. Nu wordt er nog eens extra 50% geschrapt in het aantal vluchten waardoor de vliegmaatschappij op jaarbasis van 2,6 naar 1,3 miljoen passagiers zal dalen en in plaats van zes nog maar drie vliegtuigen op het vliegveld zal laten staan.

Voorlopig heeft Ryanair nog geen uitspraak gedaan over de vluchten van en naar het vliegveld van Reus aan de Costa Dorada maar blijven ze voet bij stuk houden dat als de regionale overheid en de regio Tarragona zich niet houdt aan de verplichtingen, men vanaf oktober zal stoppen met praktisch alle vluchten.


Ryanair annuleert nog eens 21 vluchten van en naar vliegveld Girona

Leestijd: 1 min
×

Meld je aan en ontvang het laatste Spanje nieuws in je e-mail inbox.

Door je aan te melden krijg je elke dag het laatste Spanje nieuws direct in je e-mail inbox. Met onze dagelijkse nieuwsbrief blijf je dus altijd op de hoogte van wat er in Spanje gebeurt.