Ken jij SpanjeAdvertenties al? Plaats GRATIS jouw eigen advertentie!

CANARIAS – (Hans Camps) Het nieuwe ferry-cruiseschip ‘Volcán del Teide’ van rederij Armas is klaar om de hoofdsteden van de Canarische Eilanden in 28 uur met elkaar te verbinden dank zij de snelheid van 26 knopen die het schip haalt tijdens de overtocht. De eerste afvaart van deze regelmatige lijndienst vindt plaats op 31 maart 2011.

De tarieven voor residenten variëren van 40 euro per persoon in een fauteuil tot 160 euro per persoon in een hut; een auto mee op de boot kost 150 euro. De afvaarten vanaf de Canarische Eilanden vinden telkens op donderdag plaats, en de aankomst is de volgende dag, de terugtocht vanuit Huelva vangt aan op zaterdag en, men komt dan aan op zondag.

De ‘Volcan del Teide” die is gebouwd op de scheepswerf van Hijos de J. Barreras (Vigo), heeft een lengte van 178 meter en een laadcapaciteit van 30.000 registerton. Het schip heeft capaciteit voor 1.500 passagiers, plus 350 personenauto’s op 2 kilometer strekkende laadruimte, die verdeeld is over negen dekken.

De 124 hutten, waarvan twee dubbele penthouses, bieden 478 bedden en, “een plus aan gemak en comfort. Bovendien is er 500 naast de uitklapbare fauteuils een Vip-salon met ligstoelen, die de eigenschappen heeft van een eerste klas concept, met elektrisch bedienbare, uitklapbare stoelen,” zo laat Armas weten.

De rederij legt in een communiqué uit, dat de nieuwe lijndienst, “nieuwe mogelijkheden opent voor een veel snellere verbinding, met meer kwaliteit en in een concept, wat dichter bij een pleziervaart komt met een cruiseschip, dan met een ferryboot. Zo heeft de ferry uitgaansgelegenheid, uitkijkpunten, videofilms, salons, buffetten, bars, een zwembad, een speelzaal en een kinderspeelplaats voor de allerkleinsten.

Armas laat weten, dat men nieuwe mogelijkheden opent voor het vrachtvervoer tussen de twee bestemmingen, “zoals voor bederfelijke waar en de snelle verbinding, die het mogelijk maakt versproducten snel in de markt te zetten, iets wat tot nu toe ondenkbaar was.”


Ferry Canarische eilanden-Huelva gaat op 31 maart 2011 van start

Leestijd: 1 min
×

Meld je aan en ontvang het laatste Spanje nieuws in je e-mail inbox.

Door je aan te melden krijg je elke dag het laatste Spanje nieuws direct in je e-mail inbox. Met onze dagelijkse nieuwsbrief blijf je dus altijd op de hoogte van wat er in Spanje gebeurt.