HEB JIJ AL GEKEKEN OP WIKISPANJE.NL? Leuk en informatief over Spanje...

CANARIAS – (Redactie) in de nacht van zaterdag op zondag is het Canarische eiland El Hierro opnieuw getroffen door diverse aardbevingen waarvan er een van 4,3 op de schaal van Richter de zwaarste tot nu toe is. De afgelopen weken vinden er op het Canarische eiland honderden kleinere aardbevingen plaats die vaak niet verder komen dan de 2 of 3 op de schaal van Richter en meestal door de bewoners van het eiland niet eens worden opgemerkt.

Nog niet zo lang geleden meende de experts dat er een vulkaan zal gaan uitbarsten op het eiland, mede vanwege de enorme toegenomen hoeveelheid aardbevingen. Ondanks het feit dat men goed voorbereidt is op de eventuele vulkaanuitbarsting is het tot nu toe nog niet zover gekomen en de vraag is dan ook of het nog wel tot een uitbarsting zal gaan komen.

Sinds 19 juli zijn er op het eiland El Hierro in totaal maar liefst 9.600 bevingen gemeten. De epicentra lagen zowel aan het noorden alsook aan het zuiden van het eiland en meestal op een diepte van 10 tot 15 km. Alleen afgelopen zaterdag al werden er 42 bevingen gemeten op het Canarische eiland met krachten tussen de 1,5 en 3,5 op de schaal van Richter.


Grootste aardbeving van 4,3 op schaal van Richter tot nu toe op El Hierro

Leestijd: 1 min
×

Meld je aan en ontvang het laatste Spanje nieuws in je e-mail inbox.

Door je aan te melden krijg je elke dag het laatste Spanje nieuws direct in je e-mail inbox. Met onze dagelijkse nieuwsbrief blijf je dus altijd op de hoogte van wat er in Spanje gebeurt.