Wil jij weten wat het WEER is in Spanje? >>>

GRAN CANARIA – (Remco Stoffer) Op het Canarische eiland Gran Canaria zijn door een bacteriële infectie 2 patiënten om het leven gekomen en raakten er 17 ziek. Dit gebeurde in een opvangcentrum voor geestelijk gehandicapte personen in de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria.

Men gaat er van uit dat de infectie is veroorzaakt door de “Shigella flexneri” bacterie die normaal gesproken tot gastro-enteritis kan leiden bij gezonde personen maar die tot complicaties kan leiden wanneer de patiënt die andere ziekten heeft of indien zijn of haar immuunsysteem zwak is.

Beide overleden patiënten waren inwoners van het centrum. De eerste stierf vorige week woensdagochtend en de tweede overleed vorige week vrijdagavond. Beide patiënten hadden problemen met hun immuunsysteem waardoor ze meer kwetsbaar waren voor de bacterie.

14 van de zieke patiënten zijn inmiddels na behadeling weer uit het ziekenhuis ontslagen maar drie van hen liggen nog in het ziekenhuis om verder behandelt te worden. Er is geen gevaar voor andere personen aangezien de bacteriële uitbraak schijnbaar onder controle is.Het actuele weer in Spanje


Twee doden en zeventien zieken vanwege bacteriële infectie Gran Canaria

Leestijd: 1 min