HEB JIJ AL GEKEKEN OP WIKISPANJE.NL? Leuk en informatief over Spanje...

MADRID – (Redactie) Spanje is onder Europeanen de favoriete vakantiebestemming binnen Europa voor 2011. Dit blijkt uit onderzoek van beoordelingssite Zoover, onder  15 miljoen bezoekers van de website in 19 Europese landen. Italië komt op de tweede plaats, gevolgd door Frankrijk. Griekenland en Turkije completeren de top 5.

Nederlanders oriënteren zich voor 2011 het meest op Spanje. Gevolgd door Italië, Griekenland, Turkije en vrij opmerkelijk: Frankrijk op de vijfde plaats. Nederlanders houden het meest van warme landen en zoeken daar het liefst de kust op. In Spanje is Cran Canaria de populairste bestemming. In Turkije bezoeken Nederlanders het liefst badplaatsen aan de Turkse Rivièra en in Portugal is Albufeira favoriet.

Ook voor de Belgen is Spanje, en met name de Canarische eilanden, erg populair. Zo worden volgens de Belgische touroperators Jetair en Thomas Cook met name deze eilanden goed geboekt tijdens de komende paasvakantie maar gaan ook de boekingen voor de rest van het jaar beter dan afgelopen jaar. Buiten Spanje zijn ook Turkije, Italië en Griekenland populair en buiten Europa Marokko, Tunesië en Egypte, dit ondanks de onrusten maanden geleden.

De rest van Europa

Bij Fransen staat het eigen Frankrijk bovenaan het lijstje meest populaire vakantieland. Ook Spanje is onder Fransen populair en komt op de tweede plek. Turken blijven het liefst in eigen land, daarna volgt Duitsland en ook Nederland is als vakantieland (nr. 4) populair onder Turken. Scandinaviërs verlaten het liefst eigen land en bezoeken voornamelijk Zuid-Europese landen als Italië en Frankrijk. Onder de bevolking van Scandinavische landen is Thailand overigens een populaire reisbestemming buiten Europa.

Eigen taal belangrijk

Spanjaarden reizen het liefst af naar Spaanstalige landen. Het eigen land is naast Zuid- en Centraal Amerikaanse landen erg populair. Voor Portugezen geldt hetzelfde: onder hen is na Portugal, Brazilië meest populair. Ook Duitsers gaan graag op vakantie in eigen land of een land waar de eigen taal gesproken wordt, zoals Zwitserland en Oostenrijk. Omgekeerd is dit ook het geval. Zwitsers kiezen na een warme bestemming, voor een vakantieland waar de eigen taal gesproken wordt.

Vervoer naar vakantiebestemming

Verruit de meeste Europeanen bereiken de vakantiebestemming met het vliegtuig (ruim 45%). Op vakantie gaan met de auto is met 33% ook populair. Opmerkelijk is dat reizen met de trein voor Europeanen niet populair is,slechts 2,7% reist met de trein naar de vakantiebestemming. Toch zijn er per land verschillen die waarschijnlijk verband houden met de keuze van bestemming.

Zo pakken Hongaren massaal de auto (81%) en Zweden het vliegtuig (75%) naar de vakantieplek.


Spanje nummer één bestemming voor Europeanen in 2011

Leestijd: 2 min
×

Meld je aan en ontvang het laatste Spanje nieuws in je e-mail inbox.

Door je aan te melden krijg je elke dag het laatste Spanje nieuws direct in je e-mail inbox. Met onze dagelijkse nieuwsbrief blijf je dus altijd op de hoogte van wat er in Spanje gebeurt.