skip to Main Content

Gevangenisstraf politieagenten voor martelen ETA terroristen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BILBAO – (Else Beekman) Twee ETA-leden die op 30 december 2006 een aanslag pleegden in de parkeergarage van de luchthaven Barajas zijn mishandeld en gemarteld door 4 agenten van de Guardia Civil. De rechtbank heeft hen schuldig bevonden en gevangenisstraffen opgelegd.

Op 6 januari 2008 werden Igor Portu en Mattin Sarasola opgepakt en tijdens hun vervoer naar het politiebureau zijn ze dusdanig mishandeld dat één van hen zelfs enige dagen op de intensive care moest verblijven. Volgens de rechtbank was er sprake van buitensporig geweld dat erg veel leek op een ordinaire wraakactie.

Schadevergoeding

De Guardia Civiles van de speciale eenheid Grupo de Acción Rápida zijn veroordeeld tot gevangenisstraf en mogen 8 jaar lang hun vak niet meer uitoefenen. Bovendien moeten ze Portu 18.000 en Mattin 6.000 euro schadevergoeding betalen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend