skip to Main Content

Gewonden bij vlagverbranding op Mallorca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MALLORCA – (Else Beekman) Twee politieagenten en een voorbijganger zijn gewond geraakt tijdens een manifestatie van voorstanders van de afscheiding van Catalunya. Tijdens een protestactie in Palma de Mallorca zijn 3 gewonden gevallen tijdens het verbranden van een Spaanse vlag.

Joves de l’Esquerra Independentista de Mallorca (Cajei) en Maulets organiseerden een bijeenkomst voor de afscheiding van Cataluña in het centrum van de stad. Er waren ongeveer 1.000 mensen op de been en de demonstratie verliep rustig totdat één van de demonstranten de Spaanse vlag in brand wilde steken.

Schermutseling

Twee politieagenten grepen in en er ontstond een schermutseling waarbij de agenten en een toevallige passant gewond raakten. De vlag was ondertussen al in veiligheid gebracht.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend