skip to Main Content

Rechtbank Madrid vervolgt luchtverkeersleiders

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) De rechtbank van Madrid zal de aangifte tegen 175 luchtverkeersleiders behandelen. Ze worden verdacht van opruiing die de chaos op de vliegvelden veroorzaakte begin december. De 175 luchtverkeersleiders zullen een verklaring moeten afleggen over hun afwezigheid op de controletorens van de luchthavens Barajas en Torrejón de Ardoz. De straffen kunnen oplopen tot 8 jaar en ontslag.

Nu het hof is aangewezen zullen de verdachten op korte termijn worden opgeroepen. Velen van hen weigerden al eerder een verklaring af te leggen bij het hooggerechtshof omdat ze van mening zijn dat ze onder het militair recht moeten vallen aangezien er nog steeds sprake is van een noodtoestand en men in principe om die redenen ook vervolgd wordt.

Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar de manier waarop de staking is gecoördineerd. Er moet namelijk enige vorm van organisatie zijn geweest opdat er overal in Spanje tegelijkertijd luchtverkeersleiders zich ziek meldden.

Gevangenisstraf

Daarnaast lopen ook degenen die niet als organisator van de staking kunnen worden aangewezen, risico op gevangenisstraf en een verbod op het uitoefenen van overheidsfuncties.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend