skip to Main Content
Nieuwjaarsviering zonder problemen verlopen maar Spanje is koud wakker geworden

Nieuwjaarsviering zonder problemen verlopen maar Spanje is koud wakker geworden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

nuevoano2MADRID – Het Oud op Nieuw “Noche Vieja, Año Nuevo” vieringen in Spanje zijn zonder grote problemen verlopen. Op de Puerta del Sol, het centrum van de hoofdstad van Spanje Madrid en van het hele land, waren meer dan 30.000 bijeen om naar de klok van het gemeentehuis te kijken en om klokslag 12 uur de traditionele druiven te eten. Dit feest werd op alle televisiekanalen uitgezonden, ook in Andalusië waar de regie van de regionale televisie een fout maakte door precies om 12 uur reclame uit te zenden waardoor men de klokken niet zag op de televisie en de Andalusiërs de druiven niet konden eten.

Ook in Barcelona vond een groot feest, “Èsser del Mil.leni”, plaats voor de Magische fontein aan de voet van de berg Montjuïc waar duizenden mensen bijeen kwamen om onder het genot van vuurwerk, muziek en diverse typische Catalaanse tradities zoals de Castells (menselijke torens) het jaar af te sluiten. Het jaar wat gemarkeerd werd door 9N, de dag dat de Catalanen naar de stembus mochten om hun mening te geven over onafhankelijkheid van de regio.

Ook in alle andere grote en kleinere steden vonden feesten plaats die vooralsnog zonder gemelde problemen zijn verlopen.

Koud

Een groot deel van Spanje wordt is echter wel wakker geworden met koude temperaturen en slecht weer waaronder een ijskoude wind. Met name in het binnenland van Spanje zijn de temperaturen flink onder de nul gedaald en vroor het op veel plaatsen. Echter, ook in Andalusië is het in de gebieden verder weg van de kust erg koud en kan het zelfs iets gaan sneeuwen deze dagen.

Ook in het binnenland van Catalonië en dus iets verder weg van de kustplaatsen kan het erg koud zijn met temperaturen ver onder het vriespunt. Datzelfde geldt ook voor Murcia, Comunidad Valenciana, Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland.

Op de Canarische Eilanden, die zoals altijd een uur later Oud op Nieuw vierden vanwege het tijdverschil, is het aangenaam met temperaturen tussen de 19 en 23 graden en een strak blauwe lucht – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken