skip to Main Content
Driejarig kind overleden na eten oud op nieuw druiven in Spanje
123rf

Driejarig kind overleden na eten oud op nieuw druiven in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIJÓN – In de stad Gijón in de deelstaat Asturië in het noorden van Spanje is tijdens de nieuwjaarswisseling 2018/2019 een driejarig kind door verstikking om het leven gekomen. De peuter deed thuis mee met de traditie van twaalf druiven eten tijdens de jaarwisseling maar een van de druiven bleef in zijn keel steken waarna hij stikte en overleed.

Het eten van in totaal twaalf druiven en op elke klokslag één druif tijdens de jaarwisseling kan leuk zijn waarbij men de hele mond vol heeft met druiven maar het kan ook gevaarlijk zijn. Dat heeft een familie in de stad Gijón deze jaarwisseling ervaren toen hun zoon van drie jaar door verstikking na het eten van de druiven om het leven is gekomen.

Nadat de druif bij het kind in de keel vast zat belden de ouders de politie die meteen een ambulance stuurde. De jongen werd echter zonder ademhaling en polsslag reeds in het ziekenhuis opgenomen waar men niets meer kon doen om het leven van de driejarige peuter te redden.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Het verhaal achter de 12 druiven met de jaarwisseling in Spanje[/su_note]

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Triest natuurlijk. Maar hadden de ouders de ‘heimlich greep’ toegepast? Veel ouders zijn vaak erg bezorgd en begaan met hun kinderen maar als er iets gebeurd is een beetje basis kennis van ehbo vaak ver te zoeken. In zulke nood situaties is een ambulance bijna altijd te laat terwijl het vrijmaken van de luchtwegen snel en eenvoudig plaats had kunnen vinden en het kind had kunnen redden.

  2. Kinderen op jonge leeftijd kunnen altijd stikken in hele druiven, schijnt het, dus daarom ook normaal, druiven in tweeën snijden, tot een jaar of 4-5.

  3. Wat een trieste gebeurtenis. Begrijp niet dat men kleine kinderen aan deze traditie laat deelnemen. Het is voor volwassenen al een hele opgave om bij de jaarwisseling bij iedere klokslag een druif in de mond te nemen tot 12 druiven. Snijd de druiven in vieren en geef kleine kinderen daar 12 stukjes van. Hoop dat men hier iets van leert en dat we nooit meer zo iets verschrikkelijke hoeven te vernemen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken