skip to Main Content

Ikea vestiging Alicante weer een stapje dichterbij

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – (Redactie) De langverwachte vestiging van een Ikea filiaal in de provincie Alicante is weer een stapje dichterbij gekomen nadat de gemeente de bestemmingsplannen voor het Rabasa gebied heeft aangepast. De veranderingen aan de plannen voor het gebied zorgen ervoor dat er een groot commercieel terrein mag komen, dit naast de 13.000 nieuwe woningen die er gepland staan.

Ikea wil al langer een vestiging openen in Alicante en verkoos boven alles het Rubasa gebied vanwege de makkelijke toegang via de diverse wegen waaronder de snelweg ten noorden van de stad. In principe was de gemeente Alicante al tot een overeenstemming gekomen maar verzette de PSOE partij zich vanwege de gevolgen voor de andere winkeliers in de regio. Uiteindelijk hebben de winkeliers collectief het plan van de gemeente geaccepteerd waardoor de bijna niets meer in de weg staat van de bouw van een Ikea vestiging, de eerste in de Comunidad Valenciana.

Wanneer Ikea echter met de bouw zou gaan beginnen en wanneer de opening zal zijn is echter nog niet bekend gemaakt. Hoe dan ook, eerste moet de administratieve rompslomp afgehandeld worden alvorens met de bouw kan worden begonnen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend