skip to Main Content

Vanaf 1 februari nergens meer gratis zakjes in de supermarkten in Andalucia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SEVILLA – (Redactie) Op 1 februari is de supermarktketen Mercadona begonnen met het berekenen van herbruikbare boodschappentassen. Mercadona was de laatste supermarktketen van Andalucía die het nieuwe systeem moest invoeren waarna er geen enkele Andalusische supermarkt meer is die gratis wegwerpzakjes aanbiedt. Daarnaast zal de Junta de Andalucía vanaf mei dit jaar een extra belasting gaan heffen op herbruikbare plastic boodschappentassen, een belasting die al meerdere keren is uitgesteld.

Na maanden van reclameborden in de Mercadona’s waarop te zien was dat men vanaf 1 februari moest betalen voor de plastic zakken, is het dan eindelijk zover. Carrefour was een van de eerste supermarktketens die de gratis plastic zakjes weghaalde uit de winkels en daarvoor in de plaats betaalde, veel stevigere en herbruikbare tassen aanbood. Na de Franse supermarktketen volgden de andere Spaanse ketens als snel maar Mercadona verzette zich, in ieder geval in Andalucía, het meeste tegen dit plan.

De prijzen voor de zakjes lopen uiteen van vier cent bij de Lidl en Supersol tot twee cent bij de Mercadona. Carrefour begon hun actie met tien cent per zakje maar moest dit na vele klachten verlagen naar vier cent. Andere tassen gemaakt van nylon of stevig plastic en gaan voor hogere bedragen van 50 of 60 cent over de toonbank. El Corte Ingles is de enige winkel die nog niets vraagt voor de plastic zakken maar worden er wel in de hipemercados verschillende betaalde versies van tassen aangeboden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend