skip to Main Content
Marihuana kwekers zorgen voor stroomuitval in Catalaans dorp in Girona

Marihuana kwekers zorgen voor stroomuitval in Catalaans dorp in Girona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – Agenten van de Policia Nacional hebben invallen gedaan bij maar liefst 10 locaties waar marihuana gekweekt werd. Buiten het feit dat dit al illegaal is tapten de drugskwekers ook stroom af van de gemeentelijke stroomvoorziening waardoor tientallen huishoudens vaak zonder stroom zaten. Al dit gebeurde in het dorp Sant Miquel de Fluvià in de provincie Girona.

In totaal heeft de politie zeven personen aangehouden die gezien worden als de eigenaren van de 10 kweekplaatsen in het Catalaanse dorp. Daarnaast nam de politie meer dan 1.640 marihuana planten in beslag en werden er diverse vuurwapens en contant geld geconfisceerd.

De operatie van de politie bestond uit twee delen, eentje op 18 januari toen men in drie loodsen in de plaats Figueres in de provincie Girona drie personen wist aan te houden en veel drugs aangetroffen. Tijdens de tweede actie werden invallen gedaan in diverse woningen waar drie personen van dezelfde familie werden aangehouden en de vele marihuana planten in beslag werden genomen.

Gezien het feit dat de bende drugskwekers veel elektriciteit nodig hadden om de lichten te kunnen laten aangaan, tapte men stroom af van de gemeentelijke stroomvoorziening. Hierdoor kwam het regelmatig voor dat de inwoners van het dorp zonder elektriciteit zaten vanwege stroomstoringen of omdat er niet genoeg stroom was. De elektriciteitsmaatschappij heeft lang moeten zoeken maar wist uiteindelijk te achterhalen dat de drugstelers de stroom aftapten waarna de politie werd ingeschakeld.

Het vreemde van het verhaal is dat veel inwoners van het dorp op de hoogte waren van wat de familie deed en waarom er vaak weinig tot geen elektriciteit was. De drugs telers bedreigden de families echter om te voorkomen dat deze aangiftes zouden doen. De nachtmerrie is nu voor het dorp voorbij en de stroom is weer volop aanwezig – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken