skip to Main Content
Politie arresteert verdachten van grootste kunstroof ooit in Spanje van Francis Bacon schilderijen

Politie arresteert verdachten van grootste kunstroof ooit in Spanje van Francis Bacon schilderijen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De politie in Spanje heeft drie personen aangehouden die als verdachten worden gezien in de grootste kunstroof ooit in Spanje. Het gaat over de diefstal van vijf schilderijen van de in Ierland geboren en in Madrid overleden kunstenaar Francis Bacon met een waarde van meer dan 25 miljoen euro. De verdachten werden aangehouden bij zes huisdoorzoekingen waarbij vuurwapens en veel materiaal wat gebruikt wordt bij diefstallen werd aangetroffen.

In totaal werden er acht verdachten opgepakt waarvan er drie gelinkt worden met Spanje’s grootste kunstroof ooit. De schilderijen van Francis Bacon werden anderhalf jaar geleden geroofd uit het huis van een oude vriend van de Ierse kunstenaar. De dieven konden toen, na het uitschakelen van de alarminstallatie, ongestoord de schilderijen met een waarde van 25 miljoen euro stelen waarbij ze geen enkel spoor achterlieten.

Ondanks het feit dat de kunstroof plaats heeft gevonden in de zomer van 2015 werd deze uit voorzorg pas drie maanden later bekend gemaakt. In mei 2016 werden er al enkele als verdachten geziene personen aangehouden maar het spoor liep dood waarna de politie verder op onderzoek uitging.

Afgelopen dinsdag werden dan uiteindelijk acht personen bij zes huiszoekingen in Madrid aangehouden. Drie van deze verdachten worden direct gelinkt met de roof van de schilderijen. Overigens worden alle aangehouden personen ervan verdacht tenminste 16 diefstallen te hebben gepleegd.

De in Ierland geboren artiest Francis Bacon overleed op 82-jarige leeftijd in Madrid in 1992. Sinds zijn dood zijn de schilderijen van de kunstenaar flink in waarde gestegen waarbij sommige in 1969 gemaakte werken voor recordbedragen werden verkocht in 2013 – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken