skip to Main Content
Mercadona kopieert chocoladekoekjes van de Ikea in Spanje

Mercadona kopieert chocoladekoekjes van de Ikea in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – De populaire supermarktketen Mercadona heeft nieuwe koekjes gelanceerd in de meer dan 1.600 eigen supermarkten in Spanje. Het gaat in dit geval om een regelrechte kopie van de beroemde chocolade- en haverkoekjes van de Ikea. De koekjes worden verkocht onder het huismerk Hacendado in een doos van 150 gram met een prijs van 1,58 euro. Overigens zijn deze koekjes te vinden in het rek naast de Hacendado caramelwafels die weer een kopie zijn van de Nederlandse stroopwafels.

Is dit nieuws belangrijk? Waarschijnlijk niet maar tijdens het schrijven van dit heugelijke bericht geniet de redactie volop van de Mercadona/Ikea koekjes. Het nieuwe product is reeds enkele weken te vinden in de schappen van de lokale Mercadona supermarkt en naar blijkt is het nu al een succes. Dat is ook niet zo moeilijk omdat de Ikea variant al zeer populair was in het land. Nu hoeft men dus niet meer naar de meubelzaak toe en kan men terecht in de buurtsuper.

De chocolade- en haverkoekjes heten in het Spaans “galletas de chocolate y avena” en worden verkocht met groot op de verpakking geschreven “crujientes” ofwel knapperig. In de verpakking zit 150 gram aan koekjes (ik heb de helft al op dus ik weet even niet hoeveel koekjes er in zitten … iemand?) en heeft een verkoopprijs van 1,58 euro.

Deze nieuwe koekjes van de Hacendado zijn een regelrechte kopie van de “Kafferep” koekjes van de Ikea die verkocht worden voor 4,99 euro in de Spaanse meubelzaken. Een verschil is er wel, bij Ikea krijg je er veel meer met een inhoud van 600 gram terwijl dat bij de Mercadona 150 gram is. Uiteraard is er ook een prijsverschil.

Stroopwafels

Afgelopen oktober begon de Mercadona ook al met de verkoop van hun eigen Hacendado “galletas de gofre caramelo” ofwel caramelwafels wat weer vertaald kan worden naar stroopwafels … maar dan zonder stroop. Dit product is een regelrecht succes en het komt vaak voor dat er geen caramelwafels meer te vinden zijn in het rek. In ieder geval is er nu een goed alternatief met de “galletas de chocolate y avena”.

Lees hier meer over de artikelen die bij de Mercadona verkocht worden en die door Nederlandse of Belgische bedrijven geproduceerd worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
  1. Haha, Remco, zijn ze zó lekker dat je niet kon wachten om ze te tellen voordat je dit geestige stukje schreef?
    Dat verdient een kopje koffie erbij!

    1. Ben het helemaal vergeten inderdaad …. moet ik dus herhalen en ik zie dat dit dankzij jouw donatie (voor een bakkie koffie met koekjes) mogelijk is. De dank is groot … de kilo’s zijn minder maar ja het is maar 150 gram 😉

  2. 600 gram bij Ikea voor 4,99 en 600 gram bij Mercadona voor 6,32, dat is 1,33 euro duurder bij Mercadona. In relatie en om het verschil nog beter aan te geven, 150 gram kost bij Ikea 1,25€. (1,58 bij Mercadona). als je dus bij beide winkels 600 gram koopt, krijg je bij Ikea 150 gram gratis in verhouding met de prijs van Mercadona.

    1. Tja Leen je hebt helemaal gelijk…echter de dichtstbijzijnde IKEA is voor ons 130 kilometer ver weg en de Mercadona om de hoek.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken